patrico9090 Napisano 13 Kwietnia 2020 Napisano 13 Kwietnia 2020 Witam postanowiłem że od nowie swój stary rower chce go pomalować ale nie chcę piaskować tylko pomalować na stary lakier. Rower już rozebrałem wszystkie elementy wyczyściłem i zabrałem się za ramę kupiłem papier wodny i wygładziłem miejsca tam gdzie były odpryski lakieru i grubsze zarysowania a pozostały lakier w dobrym stanie zostawiłem jeszcze muszę zmatowić całość i chce nakładać podkład, farbę, lakier bezbarwny, i tu jest pytanie czy muszę usuwać cały lakier z roweru jeśli nie usunę lakieru to lakier odpadnie proszę o pomoc pozdrawiam.
kamilmozej Napisano 13 Kwietnia 2020 Napisano 13 Kwietnia 2020 Niby nie musisz starego usuwać w całości ale, jest niewielka szansa że nowy lakier na starym ''zgazuje''. Po za tym jeśli nie ma się wielkiego doświadczenia i robi się papierem ściernym ''przetarcia'' do gołej stali czy aluminium, a gdzie indziej stary lakier zostaje to efekt końcowy może wyjść słabo.
patrico9090 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Napisano 13 Kwietnia 2020 26 minut temu, kamilmozej napisał: Niby nie musisz starego usuwać w całości ale, jest niewielka szansa że nowy lakier na starym ''zgazuje''. Po za tym jeśli nie ma się wielkiego doświadczenia i robi się papierem ściernym ''przetarcia'' do gołej stali czy aluminium, a gdzie indziej stary lakier zostaje to efekt końcowy może wyjść słabo. Oki to więc jak ściągnąć stary lakier z roweru bo w mojej miejscowości nie wiem czy ktoś zajmuję się piaskowaniem jeśli tak to pewnie nie tanio a poza tym wiesz jaka jest teraz sytuacja w Polsce i na świcie i wole do nikogo chodzić a sam piaskarki nie mam.
MaxCava Napisano 13 Kwietnia 2020 Napisano 13 Kwietnia 2020 Stary rower to stal ? Czy już Alu ? Za całą zabawę z piaskowaniem, czy szkiełkowaniem i malowaniem zapłacisz od 120 ( stal ) - 250 ( alu ) zł z wysyłką w obie strony. W życiu bym się nie bawił sam w ścieranie, sprayowanie bo narobisz się jak wół a efekt będzie marny.
Mod Team michuuu Napisano 13 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2020 Powielanie tematu nie pomnoży ilości oświeconych odpowiedzi. Zamykam.
Mod Team michuuu Napisano 13 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2020 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.