Skocz do zawartości

[malowanie] na starym lakierze

patrico9090

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam postanowiłem że od nowie swój stary rower chce go pomalować ale nie chcę piaskować tylko pomalować na stary lakier. Rower już rozebrałem wszystkie elementy wyczyściłem i zabrałem się za ramę kupiłem papier wodny i wygładziłem miejsca tam gdzie były odpryski lakieru i grubsze zarysowania  a pozostały lakier w dobrym stanie zostawiłem jeszcze muszę zmatowić całość i chce nakładać podkład, farbę, lakier bezbarwny, i tu jest pytanie czy muszę usuwać cały lakier z roweru jeśli nie usunę lakieru to lakier odpadnie  proszę o pomoc pozdrawiam.

Przepraszam pomyliłem się i dodałem temat nie w tym dziale

Napisano

mibajk Ile trzeba tego podkładu nałożyć naprawdę inni piszą że 1 warstwa inni że 2 lub 3 a ja mam jedną puszkę podkładu mój rower to starszy mtb rama 18 cali wymiar 46 cm mam jedną puszkę podkładu, dwie puszki farby, jedną puszkę lakieru bezbarwnego wszystkie po 400 ml czy to starczy i te szlifowanie na innym forum ktoś pisał żeby tego nie robić bo to jest nie potrzeba zabawa ale jeśli mam już szlifować ten podkład to jakim papierem bo mam papier wodny 500 czy będzie dobry.

Napisano

Ja miałem 500ml podkładu epoksydowego. Poszła puszka cała trochę dużo pewnie bo umiejętności brak, trochę w powietrze pewnie wypsikałem. Ja będę matowił taką gąbką i na to lakier po odtluszczeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...