wkg Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Teraz, arturooo3 napisał: Co tam zamówione? InPeak? InPeak. Jeszcze nie zamówione, dogadane. Korba dojdzie to zamówię ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 I na jaką korbę z ciekawości? Jaka cena u nich teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Korbę kupiłem używaną, prawie nową - z rozbiórki, taką jak mam SLX M675 HTII 38-24 bez blatów. Blatów mam a tania była. Waży tyle co XT a blaty tańsze więc nie ma sensu wyżej. Instalacja na własnej korbie 1200 PLN. Facet ma jeszcze fajną amortyzowaną sztycę karbonową za pół ceny ale niestety niedawno kupiłem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 20:36, Katrina napisał: Cześć Czas na kolejne, lamerskie i beznadziejnie denne pytanie z cyklu: "jak trenować". Mamy koronawirusa (ja nie!) to różne rzeczy przychodzą ludziom do głowy kiedy siedzą w domach i się nudzą, nie? Załóżmy że startuję sobie z sezonem 1 lutego w danym roku, mając FTP na poziomie rzędu 100-120W. To tylko przykład, bo nie mierzyłam i to jest taka wartość jaka mi przyszła na myśl. Do jakiej wartości mogę dojść do czerwca? O ile W można zwiększyć tą stałą moc (prędkosć przelotową*) w ciągu np miesiąca, zakładając 3-4 treningi w ciągu tygodnia po minimum 1.5-2h? nie ma co wróżyć z fusów, to zawsze jest niewiadoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Tzn. wiadomo odrobinę to wróżenie z fusów można ograniczyć jeżeli odpowiesz sobie na np. na pytanie: jak długa była przerwa od systematycznego jeżdżenia? Jeżeli tylko odbudowujesz formę po przerwie (np. 3 miesięcznej albo 1 rocznej) to przy regularnych treningach przyrost początkowy (tzn. przez pierwsze kilkanaście tygodni, może kilka miesięcy) będzie nadspodziewanie wysoki - to podobno normalne, bo jedynie przywracasz formę, która kiedyś była. Ale w zależności od częstotliwości i intensywności treningów FTP można budować lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 można spojrzeć gdzie się jest vs świadomość, że szczyt możliwości przeciętnego kowalskiego to 3.9W/kg (statystycznie, wg Coggana, przy odpowiednim podejściu). To jak długo zajmie dojście do tego poziomu to inna bajka. No i oczywiście trzeba mieć świadomość, że im wyższa waga, tym trudniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Coś zniknąłeś z radaru. Coś się stało czy się maskujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 siedzę w domu na trenażer mi za ciepło, a już szosę na zewnątrz przygotowałęm, a że ten sezon od początku postanowiłem potraktować lajtowo to się nie spinam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Przerąbane :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.