Skocz do zawartości

[amortyzator przód] jak najmniejszy skok, jak najniższy 29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry wieczór. Jak w temacie - szukam do 29 czegoś jak najniższego. Wyszperałem Raidon axle to crown 497 mm, RS 30 Gold 488 mm, oba 80 mm skok. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o czymś jeszcze niższym? Dodatkowe utrudnienie - do 1200 zł. 

Jeszcze jakby biały był...

Napisano

Korcił, ale za wysoko. Naciąłem się na polską ramę-wynalazek XC i muszę opuścić główkę ile się da. A przynajmniej nie podnieść względem obecnego sztywnego widelca 470 mm.

• Mod Team
Napisano

To nic ciekawego raczej już nie wymyślisz. Wszystkie mają podobną wysokość, różnice są minimalne.

Co to za rama - wynalazek?

Edit: Reba 80 mm ma 486 mm wysokosci. :)

Napisano

O, 486 brzmi git.

Qark. Ujęło mnie malowanie odjazdowe, jak z roku 1992 plus kształt, z garbem jak w Mondrakerze Podium, geometria bardzo OK - tylko nie sprawdziłem wysokości garba... I się okazało, że w 17 cali mam wyżej główkę ramy niż w wielgachnym Krossie Unplugged 19 cali.

Napisano

O to to. Tylko wersja w krwiste ciapki. Stwierdziłem, że zaryzykuję, choć już miałem namierzoną ramę X-Calibra. Malowanie mnie ujęło, no i sympatia dla debiutantów. 

Jeździ nawet fajnie, zwinny, całkiem lekki - 1750 rama - tylko gdyby główkę 3 cm niżej zawiesili... 

• Mod Team
Napisano

W swoich rowerach widzę, że dają amortyzatory o skoku 120 mm, więc ciężko.mi uwierzyć, żeby tak skopali geometrię.

Szkoda, że ich ramy nie mają sztywnej osi. Tak z ciekawości ile płaciłeś za ramę?

Napisano

Kupiłem w "popularnym serwisie aukcyjnym", jak to ujmowali w popularnym czasopiśmie rowerowym. 600 zeta.

Dokonuję wyboru między Raidonem i XC32. Cena ta sama, RS bardziej się uśmiecha, bo niższy. Który? Kultura pracy, ale też trwałość i koszty serwisu.

Napisano

Od razu się usprawiedliwię - tak, było już takie pytanie na forum, ale dyskutanci przekierowali uwagę na wątek Raidon vs Epicon i XC32 nie oceniono względem Raidona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...