Skocz do zawartości

[siodło] Siodełko Prologo Kappa Space T2.0?

ppawel239

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem na kupnie siodełka. Przeglądałem ofertę sklepów internetowych i wybierając z marek: Fizik, Prologo, Selle Italia, najbardziej wpadło mi w oko Prologo Kappa Space T2.0 - ktoś może posiada, warto - cenowo też w moim zasięgu, jestem w stanie dać max 300 zł i najlepiej z anatomicznym otworem.

Napisano

Siodełko to bardzo indywidualny temat i jakiekolwiek "rady" co do wyboru modelu nijak się mają do rzeczywistości. Każdemu pasuje coś innego, jeden będzie wygodnie jeździł na tanim, fabrycznym siodełku a inny będzie nimi żonglował i trudno mu będzie trafić na coś odpowiedniego.

Mierzyłeś rozstaw kości? Bo z tego co widzę to siodełko występuje tylko w rozmiarze 147 czyli w sumie dość szerokie.

Napisano

Tak mierzyłem, ok 110 - 115 i właśnie zastanawiam się czy właśnie nie za szerokie. Czy nie powinienem brać coś o szerokości ok 135 max 143. Poza tym praktycznie wszystkie prologo, które brałem pod uwagę mają taki rozstaw. Specialized np ma już 143, a selle Italia już poniżej 140. Trafiłem jeszcze na markę San Marco mają szer 135.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...