Skocz do zawartości

[trenażer] Serwis pogwarancyjny trenażera Elite

musta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój Elite Direto ma juz 2.5 roku i wygasła mu gwarancja. Zaczął jakoś głośniej pracować. Wg forów zagranicznych to pewnie pasek napinający.

Macie może pomysł gdzie to można serwisować? Najlepiej w Warszawie i okolicach?

Musta

Napisano

A macie jakis kontakt? Strone?

Wczoraj to rozebrałem i to chyba nie jest pasek. Mam wrażenie ze ten dźwięk jest z jakiegoś łożyska czy wałka. Także grubsza sprawa.

Wyregulowałem offset (naciąg) w punkt. Na razie pogłaśniam muzykę :-)

musta

• 2 tygodnie później...
Napisano

UPDATE - Skontaktowałem się z firmą Elite przez ich stronę suportu https://suport.elite-it.com/ticket

Po kilku dniach dostałem email z prośbą o nagranie filmu z obrazem i dźwiękiem. Wysłałem.

Dostałem po kilku dniach spis instrukcji co zrobić żeby to naprawić.  Nie jest to bardzo proste. Wymaga dwóch osób, kleju do gwintów i obejrzenia dwóch filmów serwisowych. (zresztą trochę mylących). Niemniej mam zdjąć, oczyścić i  przykleić jakiś element nazwany "small metal pulley". Musze to znowu rozebrać i się przyjrzeć o co konkretnie chodzi, bo to jest ukryte za śmigiełkiem z tego co zrozumiałem z opisu.

Niemniej jak się tylko zaoptrze w ten klej (gdzieś mi zginął) to zabieram się za naprawę.

Musta

• 6 miesięcy temu...
Napisano
W dniu 21.04.2020 o 07:48, musta napisał:

UPDATE - Skontaktowałem się z firmą Elite przez ich stronę suportu https://suport.elite-it.com/ticket

Po kilku dniach dostałem email z prośbą o nagranie filmu z obrazem i dźwiękiem. Wysłałem.

Dostałem po kilku dniach spis instrukcji co zrobić żeby to naprawić.  Nie jest to bardzo proste. Wymaga dwóch osób, kleju do gwintów i obejrzenia dwóch filmów serwisowych. (zresztą trochę mylących). Niemniej mam zdjąć, oczyścić i  przykleić jakiś element nazwany "small metal pulley". Musze to znowu rozebrać i się przyjrzeć o co konkretnie chodzi, bo to jest ukryte za śmigiełkiem z tego co zrozumiałem z opisu.

Niemniej jak się tylko zaoptrze w ten klej (gdzieś mi zginął) to zabieram się za naprawę.

Musta

Witam serdecznie,

Jak poszła naprawa, mam podobny objaw. Możesz napisać parę słów na ten temat?

Dzięki, pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Podbijam temat, trenazer Elite Qubo Fluid - wylamana sruba mocujaca mechanizm oporowy do ramy, plastikowa obudowa gdzie jest zagniezdzona nakretka pekla (swoja droga mocowanie poprzez plastiki elementu, ktory jest jednostronnie bardzo ciezki i powoduje duza dzwignie to kompletny idiotyzm..). Czy gdziekolwiek sa do dostania czesci zamienne do trenazerow elite? Na ich stronie na FB nie da sie wyslac wiadomosci, na elite-it zadnej opcji kontaktu. Jakis pomysl? :(

pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...