leavemealone Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Chcialem zamontowac bidon w nowym rowerze i byla tam taka zaslepka i zamiast ja wyjac siłą to zwyczajnie obcialem, teraz mam problem zeby wyjac reszte. Probowalem penseta, obcążkami, ale nie idzie, boje sie ze uszkodze gwiny do mocowania bidonu. Jakies pomysly jak to ustrojstwo wyciagnac, wyciac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) zdjęcie to więcej niż 1000 słów- i w tym przypadku jest niemal niezbędne ;)) Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Blueforce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Podważyć czymś ostrym, najlepiej z dwóch stron. I robiąc np. szpilkami do tablicy korkowej dźwignię wyciągnąć to co zostało. Teraz, Blueforce napisał: i w tym przypadku jest niemal niezbędne ;)) Chodzi na pewno o takie plastikowe zaślepki jakie wkładane są w otwory do mocowania bidonu/stopki w nowych rowerach - wygląda to jak pinezka tylko jest z plastiku. Często urywa się w nich ta "główka" i trzeba wyciągnąć "szpilkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leavemealone Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 35 minut temu, MikeSkywalker napisał: Chodzi na pewno o takie plastikowe zaślepki jakie wkładane są w otwory do mocowania bidonu/stopki w nowych rowerach - wygląda to jak pinezka tylko jest z plastiku. Często urywa się w nich ta "główka" i trzeba wyciągnąć "szpilkę" Dokładnie to, tylko u mnie jest to z gumy, jutro sprobuje tym sposobem i jak sie nie uda, zalacze zdjecie, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Staraj się operację przeprowadzać dokładnie i powoli, żeby sobie nie urwać za dużo. I ważne żeby podważać to z boku, wtedy szansa że wpadnie do środka jest mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 7 godzin temu, MikeSkywalker napisał: wtedy szansa że wpadnie do środka jest mniejsza. Może łatwiej będzie właśnie wepchnąć do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Chyba wbiłbym to do środka. Jeśli to rura podsiodłowa to bez problemu "wyleci" po wyjęciu sztycy a jeśli skośna to tez jakoś wytelepiesz. Jeśli jest z gumy to i tak nie będzie hałasować Możesz wziąć śrubę od koszyka i spróbować to wkręcić do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leavemealone Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Dzieki wielkie panowie:) Wziąłem dwie igły, dłubalem, dłubałem i wydrapalem tyle, ze koszym sie przykręcił, moze 3mm gumy zostało niżej w gwincie, niech juz tam zostanie:) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi