kujas Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. Myślę od pewnego czasu o renowacji roweru Giant Boulder Alu Lite. Rower będzie używany do jazdy mieszanej amatorsko Jestem w temacie dość ograniczony więc proszę o jakieś konkretne możliwości doboru. W rowerze pewnie wszystko jest do wymiany ale chciałbym zacząć od napędu: korby + suport; kaseta i tu myślę, że razem w komplecie z kołem; przerzutki przód tył + manetki. Budżet jaki chcę przeznaczyć to około 500-700 zł Za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombolaso Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Będziesz go malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Może na jesień, teraz chcę na szybko go uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kombolaso Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Teraz, kujas napisał: Może na jesień, teraz chcę na szybko go uruchomić Hmm może warto by go pomalować od razu a nie za kilka miesięcy znowu rozkręcać do cna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 To trochę temat typu: znalazłem u dziadka w garażu tico. Od 20 lat niewiele jezdzone. Ostatnie lata to już wcale. Jakie opony i olej polecacie, ewentualnie klocki. Tak naprawdę to trzeba ustalić co działa, a co nie, co trzeba wymienić, a co nie. ( tylko naprawić, a czego nie trzeba naprawiac ) Od tego trzeba zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Teraz, SoloTM napisał: To trochę temat typu: znalazłem u dziadka w garażu tico. Od 20 lat niewiele jezdzone. Ostatnie lata to już wcale. Jakie opony i olej polecacie, ewentualnie klocki. Tak naprawdę to trzeba ustalić co działa, a co nie, co trzeba wymienić, a co nie. ( tylko naprawić, a czego nie trzeba naprawiac ) Od tego trzeba zacząć. Dokładnie tak jest jak piszesz A wymienić chcę te rzeczy o których już pisałem. Chodzi mi o to żeby wszystko był kompatybilne i miało jakiś sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Napisz do niego : https://allegro.pl/uzytkownik/evo-bike?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-3-0318 Niech Ci zaproponuje z tego co ma ( a ma dużo bo handluje tym od lat - używanymi częściami retro ) np. jakiś mix 3x8 ( manetki, koło, kaseta, łańcuch, przerzutki ) Coś na poziomie alivio, , stx rc, deore lx. Co będzie rocznikiem pasowało dla tego roweru - 1999 około ( celowac w 1995-2005 zalezy co ) Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 8 godzin temu, SoloTM napisał: Napisz do niego : https://allegro.pl/uzytkownik/evo-bike?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-3-0318 Niech Ci zaproponuje z tego co ma ( a ma dużo bo handluje tym od lat - używanymi częściami retro ) np. jakiś mix 3x8 ( manetki, koło, kaseta, łańcuch, przerzutki ) Coś na poziomie alivio, , stx rc, deore lx. Co będzie rocznikiem pasowało dla tego roweru - 1999 około ( celowac w 1995-2005 zalezy co ) Myślałem raczej o nowych częściach nawet gdybym musiał jeszcze dorzucić parę złoty. Nie zależy mi na tym aby rower był na podzespołach z tamtych lat. Może masz kontakt do jakiegoś sprzedawcy który handluje nowymi i chętnie coś dobierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 19 godzin temu, kujas napisał: korby + suport; kaseta i tu myślę, że razem w komplecie z kołem; przerzutki przód tył + manetki. fc-m361 ( 42/32/22 ) + suport 68/122,5 mm BSA ( firma neco, stalowe miski ) kaseta hg51-8 + łańcuch shimano hg71 lub kmc x8 grey ( kmc x8.93 ) Przerzutka tylna rd-m360, przednia fd-m311 ( sprawdzić jaka jest średnica ramy w miejscu mocowania czy 31,8 czy 34,9 mm ) i czy jest górny ciąg - ale chyba widzę, że linka idzie z góry do przerzutki, więc ciąg górny. Manetki : sl-m310 ( 3x8 ) To sprzedaje masa osob, szukaj najtaniej. koło np : https://allegro.pl/oferta/kolo-tyl-26-wzmacniane-shimano-t3000-8-9-10s-cz-7222284827 ( jak chcesz srebrną obręcz - szukaj srebrnej - byle piasta shimano, na 8 biegów ( jak jest na 8 to może być 8-11 i tak często jest napisane . Jak jest napisane na 7 biegów to jest tylko na 7 biegów i takiego nie kupować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 I o to mi chodziło, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi