Lunarboy Napisano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu roweru za ok 4k PLN, interesuje mnie rower zbliżony parametrami do Gravela, ale z prostą kierownicą, moją uwagę przykuł Scott Metrix 20, czy drodzy forumowicze mogą zerkną na osprzęt czy to zestawienie jest w porządku? W temacie komponentów mam tylko podstawową wiedzę. Będę wdzięczny za opinie. https://www.scott.pl/produkt/1051/6712/Rower-Metrix-20/ Pozdrawiam, Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Lunarboy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak się podoba, to wsiadać i jechać A tak bardziej serio - osprzęt Tiagra jest ok. Pytanie czy szosowy kompakt z kasetą 11-32 to nie będzie np. za twardo do tego gdzie i jak zamierzasz jeździć. Hamulce to chyba jakaś kombinacja na bazie najprostszych MT200. Koła podstawowe, piasty Formula mają zdaje się niezbyt ciekawe opinie, ale nawet w wyższym budżecie jest to komponent na którym producenci oszczędzają. Rurki jak rurki. Czy w tej cenie warto - na pewno bym spytał o rabat. Myślę, że mało kto ma taki rower, także i o prawdziwe opinie z autopsji będzie trudno. Bez przymiarki bym nie kupił, tylko o to będzie obecnie trudno. Tak BTW, czemu nie rower z barankiem? Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez m0d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jestem tego samego zdania co M0D tzn jak się podoba to brać i jeździć. Jak wspomniano przełożenia typowo szosowe. Z alternatyw tego typu jest jeszcze Octanem One Gridd Flat: https://7anna.pl/product-pol-11889-Rower-Octane-One-2020-Gridd-Flat-28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poston Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Kolorki ma fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub_007 Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Jak wyżej barwy super! szybko z niego możesz zrobić gravela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 13 Maja 2020 Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Jeżdżenie alu rowerem na wąskich oponach po szutrach, to będzie tortura. Jeśli chcesz jeździć po gorszych asfaltach i offroad tylko jako krótka dojazdówka, to kup szosę endurance. W zasadzie teraz większość szos to endurance. W tym budżecie możesz mieć canyona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 29 minut temu, Mateusz30 napisał: Jeżdżenie alu rowerem na wąskich oponach po szutrach, to będzie tortura. Scott ma opony 35c ,które do wąskich nie należą. 29 minut temu, Mateusz30 napisał: Jeśli chcesz jeździć po gorszych asfaltach i offroad tylko jako krótka dojazdówka, to kup szosę endurance. Jaka logika w proponowaniu szosy endurance w porównaniu do roweru z płaską kierownicą i oponami 35c przeznaczonym raczej do miasta ? Dwa bardzo różne rowery. Nie wszyscy muszą mieć szosą czy giętą kierownicę. Sam Matrix wygląda bardzo fajnie , z niezłym osprzętem ,który bez problemu poradzi sobie zarówno w mieście jak i na szutrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjsz Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 @Lunarboy Zakup dokonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi