zatara64 Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Czesc, kupilem czujnik kadencji Sigma i nie jestem pewny jak zamontowac magnes. W instrukcji jest pokazane zeby magnes, ktory powinien byc ma korbie, wlozyc do plastikowego "kubeczka" i ten później wcisnac w otwor, ktory jest w korbie od wewnetrznej strony. W mojej korbie jest w tym miejscu metalowa zaslepka i magnes moze sie tylko trzymac za pomocą sily przyciagania. Czy odpadnie w czasie jazdy po wybojach? Jakie macie doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 To masz jakieś dziwne korby albo pedały. Ten plastik powinien wejść w oś pedału, w komplecie powinny być dwa w zależności od tego, czy pedały są na imbus 6 czy 8 mm. Samą siłą przyciągania może się nie utrzymać, ale jak go dodatkowo zabezpieczysz taśmą, powinno wystarczyć. Nie musi być dokładnie w tym samym miejscu, ważne żeby przechodził przy każdym obrocie blisko czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatara64 Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Mam Rometa Mustanga M4 z 2019 roku. Moze za jakis czas wymienie pedaly. Chcialem uniknac "klejenia" ale moze nie bedzie wyjscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Takie coś? Odkrec pedał bo to pewnie tylko plastikowa zaślepka na wycisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatara64 Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Odkrece i zobacze, probowalem zaslepke srubokretem podważyć, ale siedzi bardzo ciasno. Na pewno jest metalowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Przyklej magnes silikonem albo dobrą dwustronną taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.