Skocz do zawartości

[rower] Kross hexagon X6 2015 jaki teren ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kupiłem niedawno rower zamierzam na nim jeździć tylko nie wiem w jakim terenie mogę 

myśle że będzie to pumptrack ale czy mógłbym na nim skakać hopy czy się nie zepsuje czy wytrzyma ? 

• Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.

Napisano

Może nie wytrzymać i się zepsuć, to nie jest rower przystosowany do takich zastosowań. Hopy i pumptracki to nie jest jego naturalne środowisko...

Napisano

Utwardzona droga w lesie, szuter, jazda po mieście. Żadnych skoków jeśli nie masz zamiaru stracić zębów albo i gorzej

To zwykły, tani, "marketowy" rower na letnie przejażdżki raz na dwa tygodnie w tempie 15kmh

Do skakania są inne sprzęty

Napisano
1 godzinę temu, 7rowerzysta7 napisał:

...takie małe hopki i pompowanie na pt  

od tego chyba żaden rower się nie rozleci 

Od tego rozleci się połowa rowerów w tym budżecie co X6.

Napisano

Kwestia wagi użyszkodnika. Miałem coś podobnego, przy wadze niecałe 70kg zjeździłem na tym Beskidy. Powoli i niewygodnie ale dało się. Amor nie nadaje się do niczego więc go wymieniłem. Wtedy jeździł już normalnie. Co nie znaczy, że ma to sens finansowy.
Generalnie w oryginalnej specyfikacji żadnego skakania, co najwyżej z krawężnika można zjechać. Ale od pumptracku nic mu nie będzie. 

Napisano

Przy tak małej wadze można nieco więcej. Z drugiej strony trzeba sobie zdawać sprawę, że XCT to najtańsze barachło i przy moich 70kg uginało się bardzo słabo, pomijając już, że to nic poza uginaniem nie robi. To nie działa tak, jak prawdziwy amortyzator. Przy 20kg mniej to nawet nie bardzo będzie chciało się uginać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Skakanie na tym rowerze ro proszenie się o wypadek. Żaden jego element, od ramy poczynając, nie jest przystosowany do latania.

Przy którymś lądowaniu rower się pod Tobą złamie/rozleci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...