7rowerzysta7 Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 kupiłem niedawno rower zamierzam na nim jeździć tylko nie wiem w jakim terenie mogę myśle że będzie to pumptrack ale czy mógłbym na nim skakać hopy czy się nie zepsuje czy wytrzyma ? Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SerQ Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Może nie wytrzymać i się zepsuć, to nie jest rower przystosowany do takich zastosowań. Hopy i pumptracki to nie jest jego naturalne środowisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7rowerzysta7 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 a jakie jest jego naturalne środowisko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Utwardzona droga w lesie, szuter, jazda po mieście. Żadnych skoków jeśli nie masz zamiaru stracić zębów albo i gorzej To zwykły, tani, "marketowy" rower na letnie przejażdżki raz na dwa tygodnie w tempie 15kmh Do skakania są inne sprzęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7rowerzysta7 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 nie chodzi mi o 10 metrowe hopy tylko takie małe hopki i pompowanie na pt od tego chyba żaden rower się nie rozleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, 7rowerzysta7 napisał: ...takie małe hopki i pompowanie na pt od tego chyba żaden rower się nie rozleci Od tego rozleci się połowa rowerów w tym budżecie co X6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Kwestia wagi użyszkodnika. Miałem coś podobnego, przy wadze niecałe 70kg zjeździłem na tym Beskidy. Powoli i niewygodnie ale dało się. Amor nie nadaje się do niczego więc go wymieniłem. Wtedy jeździł już normalnie. Co nie znaczy, że ma to sens finansowy. Generalnie w oryginalnej specyfikacji żadnego skakania, co najwyżej z krawężnika można zjechać. Ale od pumptracku nic mu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7rowerzysta7 Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 ja waże 47 kg jeździłem po pt na 16 letnim rowerze i jakoś się nie rozpadł ... też na nim skakałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 No to jeździj i tym tylko nie miej później pretensji jeśli coś się stanie. To nie jest rower przystosowany do skakania, tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2020 Przy tak małej wadze można nieco więcej. Z drugiej strony trzeba sobie zdawać sprawę, że XCT to najtańsze barachło i przy moich 70kg uginało się bardzo słabo, pomijając już, że to nic poza uginaniem nie robi. To nie działa tak, jak prawdziwy amortyzator. Przy 20kg mniej to nawet nie bardzo będzie chciało się uginać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Skakanie na tym rowerze ro proszenie się o wypadek. Żaden jego element, od ramy poczynając, nie jest przystosowany do latania. Przy którymś lądowaniu rower się pod Tobą złamie/rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.