Skocz do zawartości

[rower stacjonarny] że Zwift

Wafel69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Interesuje mnie zakup roweru stacjonarnego który jest przygotowany całkowicie pod Zwift tzn nic nie trzeba już kupować aby jeździć. 

Czy znacie jakieś modele dostępne na rynku polskim? 

Nie inetesuje mnie trenażer bo nie chce mi się każdorazowo wpinać roweru do trenażeru a komplet niestety nie może stać stałe. 

Dzięki. 

11 minut temu, Wafel69 napisał:

Nie inetesuje mnie trenażer bo nie chce mi się każdorazowo wpinać roweru do trenażeru a komplet niestety nie może stać stałe.  

Spinning wcale nie jest mniejszy niż zestaw rower+trenażer a odczucia podczas jazdy na trenażerze są o wiele bardziej zbliżone do jazdy na zewnątrz

Inna sprawa, że taki rower stacjonarny będzie kilka razy droższy niż prosty trenażer smart

Jest jeszcze Tacx

https://www.bikestacja.pl/pl/trenazer-spinning-tacx-neo-bike-smart-t8000-51897.html

Jeśli stać - czemu nie. 

Ale chyba dużo lepszym (a przede wszystkim tańszym) rozwiązaniem jest trenażer direct drive np. Flux S Smart + do tego jakiś dobrze dobrany (czyli wygodny) niedrogi rower fitness/szosowy, to już wedle życzenia. Można iść śmiało w najniższe modele na Clarisie 2x8, można do tego zastąpić przednie koło jakąś podstawką (Tacx ma coś takiego do rolki, ale to chyba sztuka dla sztuki, bo nie zajmuje dużo mniej miejsca jak zwykłe koło). Taki komplet można spokojnie stworzyć poniżej 5 tysięcy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...