flakus Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Dzień dobry. Ostatnimi czasy zakupiłem używany rower elektryczny Union Swifty. Holender z silnikiem w przednim kole. Zauważyłem, że rower ma z pewnością problem techniczny. Przy wkładaniu baterii do gniazda w bagażniku, przeskakuje głośna mocna iskra. Potem włączam ON w stacyjce i zaczynam jechać. Obserwuję, że silnik włącza się po dłuzszej chwili, jak się mocniej pociśnie po pedałach. Z porównania z innymi elektrykami, widzę, że silnik powinien się załączać szybko i dobrze ciągnąć. Ponadto w trybie prędkości ustabilizowanej widzę, że wspomaganie w tym rowerze przestaje mi działać. Czyli podsumowując, wspomaganie włączy mi się tylko, gdy mocniej pocisnę na przyspieszenie, a jak ustabilizuję prędkość, to przestaje działać. Z racji tego i tej mocnej iskry wnioskuję, że coś musi być nie tak. Ciekawi mnie,czy byłbym w stanie sam znaleźć i naprawić awarię. Szukam w ogóle też wszelakich informacji na temat tego roweru. Wiem, że holender, ale dobrze byłoby znać jego bebechy, instrukcje, jak naprawiać itd. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Zwarcie przecież obmierzysz bez instrukcji, rozpisanych schematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Po podłączeniu zasilania zwarty element będzie się grzać. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez kamilmozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi