Sabarolus Napisano 2 Kwietnia 2020 Napisano 2 Kwietnia 2020 https://www.pinkbike.com/news/canyon-updates-the-2020-neuron-al-and-adds-young-hero-version.html Budżetowa wersja karbonowej wersji, wyposażenie podstawowe co nie znaczy, że złe. Pamiętam, że @wkg rozważał kiedyś ten model - może będziesz zaintersowany Cytuj
Rokoszoko Napisano 2 Kwietnia 2020 Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/neuron-al-7.0/2468.html?dwvar_2468_pv_rahmenfarbe=GY%2FOG chciałem kupić wersje 2019, a nagle weszła dzisiaj 2020 Już się czaje na niego, starego sprzedałem. Ten rower nadaję się na traski i długo dystansowe wycieczki Jak ktoś nie ciśnie maratonów, ciężkiego XC, a jest człowiekiem turystą z zacięciem na trochę prędkości to polecam Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Rokoszoko Cytuj
macia22 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Też na niego czekalem i nad nim myślałem, ale pozostanę przy Scott Spark na dużym kole- blokada twin lock sprawia, że rowerem spokojnie można jechac XC czy bardziej górzysty maraton Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele. Cytuj
seawolf688 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 no tu: „To petarda w jeździe pod górę!” Neuron AL 7.0 zaimponuje każdemu swoją niską masą i najwyższej klasy specyfikacją. Wypróbowana i sprawdzona konfiguracja – ten rower z łatwością poradzi sobie z okolicznymi trasami i wymagającymi szlakami w Alpach". Cytuj
chudzinki Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Oraz: "Rowery z tej kategorii mogą być używane w taki sam sposób jak z kategorii 1 i 2, dodatkowo są one przystosowane do jazdy w terenie. Trasy pokonywane na tych rowerach mogą zawierać niewielkie uskoki (około 60 cm) - ich pokonywanie przez niedoświadczonego użytkownika może spowodować wypadek i kontuzję. Kategoria ta zawiera sztywne rowery górskie oraz modele full-suspension o krótkim skoku." Rozumiem, że dla wyczynowców są lepsze i droższe modele, ale stwierdzenie "Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele." jest grubo przesadzone . Cytuj
Sabarolus Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 Nie no, używajmy słów zgodnie z ich przeznaczeniem. Rower do niedzielnej rekreacji to taki: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-le-grand-lille-6-pd21436/?v_Id=136872&gclid=CjwKCAjw7LX0BRBiEiwA__gNw0YG7yMTniIEOAghneNW3BA7uBCqZxrdYtSAMGfgKQpCsT4gJmnuDxoCzp8QAvD_BwE Neuronem spokojnie pojeździmy po Alpach. Cytuj
wkg Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Dokumosa napisał: Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele. A niech sobie będzie do czego chce - to zajefajny rower, taki półścieżkowiec pół XC z genialnym moim zdaniem zawieszeniem (czterozawias) które nie buja niezależnie od trybu i dodatkowo świetnie zabezpieczony przed błotem. Gdybym mieszkał bliżej gór to bym brał jako uniwersalny. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez wkg Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Na anglojęzycznych materiałach neuron nazywany jest cross-country-come-trail bike i pozycjonowany jest dla osób, które po prostu chcą sobie swobodnie i komfortowo jeździć po górskich szlakach. Do ścigania xc maja lux'a a jako "prawdziwy" ścieżkowiec oferowany jest spectral. Nie zmienia to faktu, że to świetny rower, z bardzo dobrze zestrojonym zawieszeniem pod kątem podjazdów i sam czaiłem się na cf 9.0 a nawet miałem takiego w posiadaniu na kilkanaście dni. 1 Cytuj
macia22 Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 12 godzin temu, Dokumosa napisał: Na anglojęzycznych materiałach neuron nazywany jest cross-country-come-trail bike i pozycjonowany jest dla osób, które po prostu chcą sobie swobodnie i komfortowo jeździć po górskich szlakach. Do ścigania xc maja lux'a a jako "prawdziwy" ścieżkowiec oferowany jest spectral. Nie zmienia to faktu, że to świetny rower, z bardzo dobrze zestrojonym zawieszeniem pod kątem podjazdów i sam czaiłem się na cf 9.0 a nawet miałem takiego w posiadaniu na kilkanaście dni. Co się stało, że go oddałeś? Wybrałeś coś innego ? Cytuj
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 Pożyczonego miałem od brata (przy okazji robiłem przegląd amora i mech korbowego) ale musiałem w końcu odwieźć. Ciągle rozważam czy kupić właśnie tego canyona czy coś poskładać sobie na 27,5+ bo mam kilka takich w częściach Cytuj
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 No właśnie z tą radością to nie do końca (aczkolwiek piekarz piecze chleb również i dla siebie ale fryzjer sam się nie opitoli) ale pewnie się i tak na tym skończy jak z większością moich rowerów. Cytuj
Gość Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 ..to daj do poskładania z tego co chcesz ..ja tak robię, co finalnie jest bezpieczniejsze dla roweru Cytuj
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 Pozwolę sobie zacytować klasyka: "dla siebie rób jak dla siebie... a dla obcego na od...l". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi