Sabarolus Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 https://www.pinkbike.com/news/canyon-updates-the-2020-neuron-al-and-adds-young-hero-version.html Budżetowa wersja karbonowej wersji, wyposażenie podstawowe co nie znaczy, że złe. Pamiętam, że @wkg rozważał kiedyś ten model - może będziesz zaintersowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokoszoko Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/neuron-al-7.0/2468.html?dwvar_2468_pv_rahmenfarbe=GY%2FOG chciałem kupić wersje 2019, a nagle weszła dzisiaj 2020 Już się czaje na niego, starego sprzedałem. Ten rower nadaję się na traski i długo dystansowe wycieczki Jak ktoś nie ciśnie maratonów, ciężkiego XC, a jest człowiekiem turystą z zacięciem na trochę prędkości to polecam Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Rokoszoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Też na niego czekalem i nad nim myślałem, ale pozostanę przy Scott Spark na dużym kole- blokada twin lock sprawia, że rowerem spokojnie można jechac XC czy bardziej górzysty maraton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Hmmm... A gdzie to jest napisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 no tu: „To petarda w jeździe pod górę!” Neuron AL 7.0 zaimponuje każdemu swoją niską masą i najwyższej klasy specyfikacją. Wypróbowana i sprawdzona konfiguracja – ten rower z łatwością poradzi sobie z okolicznymi trasami i wymagającymi szlakami w Alpach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Oraz: "Rowery z tej kategorii mogą być używane w taki sam sposób jak z kategorii 1 i 2, dodatkowo są one przystosowane do jazdy w terenie. Trasy pokonywane na tych rowerach mogą zawierać niewielkie uskoki (około 60 cm) - ich pokonywanie przez niedoświadczonego użytkownika może spowodować wypadek i kontuzję. Kategoria ta zawiera sztywne rowery górskie oraz modele full-suspension o krótkim skoku." Rozumiem, że dla wyczynowców są lepsze i droższe modele, ale stwierdzenie "Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele." jest grubo przesadzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Nie no, używajmy słów zgodnie z ich przeznaczeniem. Rower do niedzielnej rekreacji to taki: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-le-grand-lille-6-pd21436/?v_Id=136872&gclid=CjwKCAjw7LX0BRBiEiwA__gNw0YG7yMTniIEOAghneNW3BA7uBCqZxrdYtSAMGfgKQpCsT4gJmnuDxoCzp8QAvD_BwE Neuronem spokojnie pojeździmy po Alpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Dokumosa napisał: Neuron wg producenta jest rowerem do jazdy rekreacyjnej czy wręcz wycieczkowej dla niedzielnych rowerzystów do sportu mają inne modele. A niech sobie będzie do czego chce - to zajefajny rower, taki półścieżkowiec pół XC z genialnym moim zdaniem zawieszeniem (czterozawias) które nie buja niezależnie od trybu i dodatkowo świetnie zabezpieczony przed błotem. Gdybym mieszkał bliżej gór to bym brał jako uniwersalny. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Na anglojęzycznych materiałach neuron nazywany jest cross-country-come-trail bike i pozycjonowany jest dla osób, które po prostu chcą sobie swobodnie i komfortowo jeździć po górskich szlakach. Do ścigania xc maja lux'a a jako "prawdziwy" ścieżkowiec oferowany jest spectral. Nie zmienia to faktu, że to świetny rower, z bardzo dobrze zestrojonym zawieszeniem pod kątem podjazdów i sam czaiłem się na cf 9.0 a nawet miałem takiego w posiadaniu na kilkanaście dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 12 godzin temu, Dokumosa napisał: Na anglojęzycznych materiałach neuron nazywany jest cross-country-come-trail bike i pozycjonowany jest dla osób, które po prostu chcą sobie swobodnie i komfortowo jeździć po górskich szlakach. Do ścigania xc maja lux'a a jako "prawdziwy" ścieżkowiec oferowany jest spectral. Nie zmienia to faktu, że to świetny rower, z bardzo dobrze zestrojonym zawieszeniem pod kątem podjazdów i sam czaiłem się na cf 9.0 a nawet miałem takiego w posiadaniu na kilkanaście dni. Co się stało, że go oddałeś? Wybrałeś coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Pożyczonego miałem od brata (przy okazji robiłem przegląd amora i mech korbowego) ale musiałem w końcu odwieźć. Ciągle rozważam czy kupić właśnie tego canyona czy coś poskładać sobie na 27,5+ bo mam kilka takich w częściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 ..poskładaj , większa radość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 No właśnie z tą radością to nie do końca (aczkolwiek piekarz piecze chleb również i dla siebie ale fryzjer sam się nie opitoli) ale pewnie się i tak na tym skończy jak z większością moich rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 ..to daj do poskładania z tego co chcesz ..ja tak robię, co finalnie jest bezpieczniejsze dla roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Pozwolę sobie zacytować klasyka: "dla siebie rób jak dla siebie... a dla obcego na od...l". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi