Skocz do zawartości

[MioShare] Strava odczytuje inny wynik

Na_plasterki

Rekomendowane odpowiedzi

To normalne, każda apka robi to inaczej, ma swoje algorytmy interpretujące pomiary i nigdy nie będzie tak samo. Czas to kwestia autopauzy, a z tego wynika reszta. GPS czasem się zgubi, szczególnie w górach ale nie tylko, a potem Ci łączy dwa ostatnie punkty linią prostą przez jezioro, bo tak wyszło.

Ostatnio zrobiłem testy przerzucenia danych ze Stravy do Endo i też babole wyszły. Szczególnie Vmax było zabawne. Wg strawy miałem 63,7, wg licznika rowerowego podobnie. Export do endo na 3 sposoby:

plik fit, czyli oryginalne ustawienia - w ogóle nie podaje Vmax, czas zgodny ze Stravą, dystans taki sam.

plik gpx - Vmax 74,5. Zawsze zawyża, potrafi mi ponad 100km/h wrzucić, przy realnej 60. Czas dłuższy o 8 minut, dystans kilkanaście metrów dłuższy.

plik tcx - Vmax 229392km/h :D Czas dłuższy o 8 minut, dystans taki sam.

45 minut temu, kipcior napisał:

Ostatnio zrobiłem testy przerzucenia danych ze Stravy do Endo

Ja tak robię za każdym razem. Używam endo, a w domu na kompie eksportuję do pliku i wrzucam do stravy. Też sa minimalne różnice w dystansie i vmax i średniej. ( endo segmentów nie ma ) a największe różnice są na wysokości. W endo pomiar przewyzszen to kpina. 

Porownywalem oczywiście do trasy kolegi, który jechal obok, tą samą trasą, a ma fenixa 5. ( wielokrotnie, czasem z innym ktory ma jakiegoś brytona )Ten sam plik w endo to lipa trochę ( wysokość to porażka ) a wrzucony do stravy pokazuje to samo ( lub prawie to samo ) co u kumpla.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...