Na_plasterki Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Witam, Czy może mi ktoś z Was wytłumaczyć, jak to jest, ze po zrzuceniu z nawigacji do MioShare, i automatycznym eksporcie Strava pokazuje zupełnie inne wyniki? O co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 To normalne, każda apka robi to inaczej, ma swoje algorytmy interpretujące pomiary i nigdy nie będzie tak samo. Czas to kwestia autopauzy, a z tego wynika reszta. GPS czasem się zgubi, szczególnie w górach ale nie tylko, a potem Ci łączy dwa ostatnie punkty linią prostą przez jezioro, bo tak wyszło. Ostatnio zrobiłem testy przerzucenia danych ze Stravy do Endo i też babole wyszły. Szczególnie Vmax było zabawne. Wg strawy miałem 63,7, wg licznika rowerowego podobnie. Export do endo na 3 sposoby: plik fit, czyli oryginalne ustawienia - w ogóle nie podaje Vmax, czas zgodny ze Stravą, dystans taki sam. plik gpx - Vmax 74,5. Zawsze zawyża, potrafi mi ponad 100km/h wrzucić, przy realnej 60. Czas dłuższy o 8 minut, dystans kilkanaście metrów dłuższy. plik tcx - Vmax 229392km/h Czas dłuższy o 8 minut, dystans taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 45 minut temu, kipcior napisał: Ostatnio zrobiłem testy przerzucenia danych ze Stravy do Endo Ja tak robię za każdym razem. Używam endo, a w domu na kompie eksportuję do pliku i wrzucam do stravy. Też sa minimalne różnice w dystansie i vmax i średniej. ( endo segmentów nie ma ) a największe różnice są na wysokości. W endo pomiar przewyzszen to kpina. Porownywalem oczywiście do trasy kolegi, który jechal obok, tą samą trasą, a ma fenixa 5. ( wielokrotnie, czasem z innym ktory ma jakiegoś brytona )Ten sam plik w endo to lipa trochę ( wysokość to porażka ) a wrzucony do stravy pokazuje to samo ( lub prawie to samo ) co u kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Fakt, jak używałem tylko endo to potrafiło mi pokazać przewyższenie na poziomie 10tys metrów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.