Skocz do zawartości

[Kierownica] Jaką wybrać?

NoPerfect

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od dawna już przymierzam się do kupna kierownicy szerszej niż mam aktualnie, posiadam aktualnie kierkę Truvativ Hussefelt o wzniosie 25mm oraz szerokości 700mm, planowałem zmienić na coś innego szerszego o takim samym lub delikatnie większym wzniosie. Warunek jest tylko jeden kolor biały. Kierka bedzie używana na trasach air (kluszkowce) oraz na kasinie. Raczej unikałbym dartmoora lecz znalazłem coś takiego XLC HB M16 wygląda dość solidnie, jakie są wasze opinie na temat tego? Wytrzyma katowanie? Czy coś innego polecicie? Tak myślę że cena do 250zł max. 

Napisano

Zwróć uwagę żeby kierownica była z stopu aluminium 7XXX np 7050, 7075 etc. Uległem kiedyś poważnemu wypadkowi (który zakończył się dwumiesięczną hospitalizacją) bo tania kierownica dartmoor tornado postanowiła się zgiąć w pół na lądowaniu hopy.

Napisano

No właśnie ta xlc ma 7050 potrójnie cieniowane, jedynie to jest z białego, ta reverse jest kozak ale no wznios 18 troszkę mało, jak była by ta 35mm to miejsca biorę 

Panowie co wybrać bo sam nie wiem :( 

Napisano

Zdjęcie stare ale nie zmieniło sie nic po za kolorem adapterów, oponami, amorem na białe 66, siodłem, zaciskiem sztycy na czerwony i hamulcami na hydraulikę 

Rower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...