szybszy Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 WTF ??? - kuna - koronawirus - zbyt wys temp od słońca - promieniowanie Jowisza Rower ktoś mi przyprowadził nie znam jego dokładniej historii. Nie raz zostawiałem różne rowery na plaży, w bezpośrednim słońcu w środku lata, w upały, ze zwykłymi chińskimi oponami dętkami. Pierwszy raz taka sytuacja. Ciśnienia nie sprawdzałem przed, ale jak przejechałem się i prowadziłem rower to nie wyglądało na wyższe niż 2,5 - 3,0 bar. Być może przy montażu ktoś ją przyszczypał i w tym miejscu pękła ? Ale przecież opona ogranicza możliwość naprężenia/rozszerzania dętki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Na dętki nie ma reguły. Ale ten ocelot to ma szansę trafić niedługo do księgi rekordów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybszy Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Zdaję sobie sprawę... :) typowa szosówka. W trasie na odludziach bym się załamał. Na wyjazdy dołożę do zapasu drugą dętkę ! Nałożę Awinę 428 z postu, ale nie wiem czy zniesę wielgaśne 27,5" i po próbach nie wstawię planowanych 26". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.