Skocz do zawartości

[Jaki rower wybrać?] Dwa modele marina

themelek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wydaje mi się żeby były do dwóch różnych zastosowań ponieważ to co pisze producent przy SQ1 to troche na wyrost. Zarówno jeden jak i drugi to rowery do zabawy po lesnych ścieżkach, singlach, czy jakieś górskie wypady. SQ1 ma agresywniejszą geometrie i na jakiś nieco trudniejszych zjazdach powinieneś czuć się pewniej. Z drugiej strony Bobcat ma np. więcej przełożeń. Jeżeli stawiasz bardziej na dłuższe wypady w góry i nie szukasz jakiś bardziej agresywniejszych zjazdów to myślę że powinieneś zastanowić się nad Bobcatem. Natomiast jeżeli nadal chcesz jeździć na jakieś górskie wypady ale nie koniecznie interesuje cie jak największa ilość zrobionych kilometrów, a bardziej chciałbyś się pobawić na trasie, myślałbym wtedy o San Quentnine. Ja ze swojej strony stawiał bym własnie na San Quentina. Sam się zastanawiałem między San Quentinem 3 a Primalem Pro od Dartmoora. 

Napisano
3 godziny temu, AdiRider napisał:

Hej, to 2 różne rowery do różnych zastosowań. Napisz jak chcesz z niego korzystać.

Głównie jazda po lesie, przeważnie turystycznie , ale potrzebuje roweru który wytrzyma także mocniejsze zjazdy

Napisano

Przecież ten San Quentin 1 to jakiś dramat jest. Co z tego, że geometria ciekawa jak z takim amortyzatorem i napędem to się nie nadaje do niczego na co wygląda? Dopiero San Quentin 2 ma jakiś sens.

Bobcat też szału nie robi ale z tych dwóch wydaje się znacznie lepszym wyborem.

Napisano

Bobcat, plus wymiana amortyzatora na starcie. Bez  tego nie ma co mówił o jakiś mocniejszych zjazdach. 

Szkoda tylko że ma piastę 100x15 - bo pod Boosta 110x15 można często kupić w dobrych pieniądzach Manitou Machete. 

Napisano

San Quentin to już rower zabawowy, nada się na dirty, skoki i zjazdy :D

Tego pomykacza można dostać za nawet 2500 zł, za taką cenę bym go kupił i wymienił amortyzator na aiona z allegro i sprzedał tego xcma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...