Skocz do zawartości

[Koronawirus] Zakaz wychodzenia z domu a jazda na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Sabarolus napisał:

A jaką masz maseczkę?

A nie wiem, kiedyś w sklepie były to kupiłem 20, raczej bawełniana. To nie to, że nie moge oddychać ale psychicznie - wstrzymuję odruchowo oddech :D Dlatego nie wyobrażam sobie rowerowania w maseczce. Na nartach do -30 i prawie 4 000npm jakoś się obywałem :/

Właśnie testuję chustę typu buff. Nie powiem, całkiem gustowna ozdoba na męskiej szyi :) Z oddychaniem nie mam problemów, aczkolwiek na podjeździe faktycznie na chwilę trzeba będzie ją uchylić. Inaczej zostanie zassana do płuc :P No i niestety jest tendencja do parowana okularów :/ Być może podczas jazdy pęd powietrza to zniweluje. No nic, rano w drodze do pracy I próba :)

Swoją drogą w lustrze wyglądam na jakieś gansgsta (czarna chusta na ryjku) :P

Generalnie kwarantanny narodowej, roweru też. Nawet choroba człowieka tak nie zmogła jak to cholerstwo. Ba, nawet wypadek nie dał rady na tyle mnie powstrzymać, więc poznaje się nowe wewnętrzne ja ;) Ciągle liczę, że po tym 19.04 lekko zluzują do pojedynczej indywidualnej aktywności jak choćby w UK. Albo to chociaż unormują porządnie.

8 godzin temu, wkg napisał:

Znajomi Czesi nie mogą się nadziwić, że u nas można było wyjść bez maseczki. 

Akurat własnie w Czechach można już wyjść bez maseczki. Rzadko w którym kraju obowiązkowa jest maseczka na ulicy ( na której na wsi możesz nie spotkać nikogo przez godzinę)

Dla panikarzy, którzy boją się wyjść na dwór na rower, choćby przejechać się po mieście to wydaje się dobra opcją, ostatni krzyk mody - uratuj swe życie !

https://pl.aliexpress.com/item/32281436237.html

wersja stylowa dla korpo :

image.png.e09f856c15764ddb78ff7b127d986a58.png

wersja bida dla biednych panikarzy :

image.png.d46a4b18762a9682377b0e510431459c.png

jest też wersja dla zakochanych :

image.png.fff985973dec5a2a4d38edc7d7b2c568.png

a nawet wersja "Oszukaj Przeznaczenie 2020"

image.png.db78d8710f749507ddc7e61b5aeda925.png

59 minut temu, kosmonauta80 napisał:

No właśnie, rewia mody za 3...2...1... A ja mam na to wywalone i kupiłem buff. Pozdro dla niewolników systemu i mody :)

Był taki serial, Niewolnica Izaura.
Jak Polska długa i szeroka, tak i siedzenie na czterech literach jest odmienne, mieszkam obecnie na wsi, wychodzę rano nie mam kontaktu, po południu nie mam kontaktu, wieczorem nie mam również, wjeżdżam w las , tylko zwierzęta płowe, słońce, wiatr, przydałyby się kasztany z placu Pigalle, nieopodal gmina 6k mieszkańców, natknąć się można jedynie na osobnika w kolejce pod sklepem. Zaprawdę powiadam wam, nie idźcie drogą, tą drogą. Musi to na rusi, w Polsce jak kto chce. Publicznie założę na rożen, jak władza nie paczy to sercu nie żal.
Kondolencje dla miastowych, tam jest walka z samym sobą.

Czyli pozostaje pojechać w teren, gdzie milicja nie zagląda i zdjąć maskę. Inaczej nie wyobrażam sobie treningu. Nawet w zimie ciężko się oddycha z jakimkolwiek nakryciem twarzy przy intensywniejszej jeździe.

Z jednej strony maska ma chronić (klasa min. FP2, FP3), z drugiej strony nie może blokować dopływu tlenu. Jakiś kompromis? Myślę o masce przeciwsmogowej spełniającej również zadanie ochrony przed wirusami, ale czy w lecie da się w tym wytrzymać?

Ciemno to widzę. Nakaz masek zostanie prawdopodobnie do wynalezienia szczepionki. W tym roku raczej żaden maraton się nie odbędzie, ale formę trzeba utrzymać i trudno mi sobie wyobrazić nie jeździć wcale przez kilka lub kilkanaście miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...