SoloTM Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Wy to macie dobrze, zdrowe chłopaki. Ja od jutra mam problemy z oddychaniem. Dodatkowo liszaje mi się robią pod nosem i nie da rady używać maseczki. ( jeszcze do sklepu itp. To wejdę w maseczce, ale poza już nie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Teraz, Sabarolus napisał: A jaką masz maseczkę? A nie wiem, kiedyś w sklepie były to kupiłem 20, raczej bawełniana. To nie to, że nie moge oddychać ale psychicznie - wstrzymuję odruchowo oddech Dlatego nie wyobrażam sobie rowerowania w maseczce. Na nartach do -30 i prawie 4 000npm jakoś się obywałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Pozamiatane - biegamy i jeździmy rowerami w maseczkach - lasy, parki nadal zamknięte: http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/673/D2020000067301.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Boss napisał: Pozamiatane - biegamy i jeździmy rowerami w maseczkach - lasy, parki nadal zamknięte: http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/673/D2020000067301.pdf Wg mnie to tyczy się tylko zakrywania ust i nosa, a nie co jest zamknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Właśnie testuję chustę typu buff. Nie powiem, całkiem gustowna ozdoba na męskiej szyi Z oddychaniem nie mam problemów, aczkolwiek na podjeździe faktycznie na chwilę trzeba będzie ją uchylić. Inaczej zostanie zassana do płuc No i niestety jest tendencja do parowana okularów :/ Być może podczas jazdy pęd powietrza to zniweluje. No nic, rano w drodze do pracy I próba Swoją drogą w lustrze wyglądam na jakieś gansgsta (czarna chusta na ryjku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Przez jakiś czas wszyscy możemy poczuć się anonimowi, nie tylko w internecie ale i w realu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Teraz, Sobek82 napisał: Przez jakiś czas wszyscy możemy poczuć się anonimowi, nie tylko w internecie ale i w realu Będąc na zakupach trzeba uważać, można do domu przywieść nie swoją żonę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Pamiętasz randkę w ciemno? Tam mąż musiał znać swoją wybrankę na wylot, nie tylko z twarzy. Sorry za off-top. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 26 minut temu, dorota57 napisał: Będąc na zakupach trzeba uważać, można do domu przywieść nie swoją żonę Żeby życie miało smaczek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auralis Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 ...raz w maseczkach, raz bez masek Kwiecień plecień, bo przeplata i posiedzę tak do lata... Piętnasty dzień, personal record jak dotąd, oby to były odwracalne skutki w psychice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Sobek82 Raczej "Czar par" z wiecznie młodym prowadzącym , ale "Randka w ciemno" też była spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Wina leży po stronie Cdprojekt Red, bo nie wydali Cyberpunk 2077, w ten czas każdy szanujący się gracz przebywał by na kwarantannie tak długo jak trzeba i wymaga tego poświęcenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 27 minut temu, Auralis napisał: Piętnasty dzień, personal record jak dotąd, Piętnasty dzień bez roweru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auralis Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Generalnie kwarantanny narodowej, roweru też. Nawet choroba człowieka tak nie zmogła jak to cholerstwo. Ba, nawet wypadek nie dał rady na tyle mnie powstrzymać, więc poznaje się nowe wewnętrzne ja Ciągle liczę, że po tym 19.04 lekko zluzują do pojedynczej indywidualnej aktywności jak choćby w UK. Albo to chociaż unormują porządnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Wypadek to pestka, wiem coś o tym. Ja się polubiłem z trenażerem i interwałami, mam nadzieję, że nie to nie wciągnie. Taka gra z samym sobą Myślę, że zluzują, nie po 19-ym to chwilę później. Na razie zluzowali sieciom handlowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansi Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 8 godzin temu, wkg napisał: Znajomi Czesi nie mogą się nadziwić, że u nas można było wyjść bez maseczki. Akurat własnie w Czechach można już wyjść bez maseczki. Rzadko w którym kraju obowiązkowa jest maseczka na ulicy ( na której na wsi możesz nie spotkać nikogo przez godzinę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Dla panikarzy, którzy boją się wyjść na dwór na rower, choćby przejechać się po mieście to wydaje się dobra opcją, ostatni krzyk mody - uratuj swe życie ! https://pl.aliexpress.com/item/32281436237.html wersja stylowa dla korpo : wersja bida dla biednych panikarzy : jest też wersja dla zakochanych : a nawet wersja "Oszukaj Przeznaczenie 2020" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 https://allegro.pl/oferta/maska-samurai-rowerowa-anime-genji-halloween-demon-8468185841?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 https://allegro.pl/oferta/maska-nosacz-polski-typowy-janusz-polak-sebix-late-7871371902?reco_id=fa6f6b84-7f3d-11ea-bc62-ecf4bbd61b40&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 No właśnie, rewia mody za 3...2...1... A ja mam na to wywalone i kupiłem buff. Pozdro dla niewolników systemu i mody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Same drogie rzeczy pokazujecie, znalazłem tanią, wersja "zwróć uwagę w markecie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auralis Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja mam z kolei wersję dla antysystemowców i kozaków, którzy nie potrafią uszanować innych, a w dobie pandemii nie mogą posiedzieć kilka tygodni bez roweru Tania nie jest ale pewnie jakość niezła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 59 minut temu, kosmonauta80 napisał: No właśnie, rewia mody za 3...2...1... A ja mam na to wywalone i kupiłem buff. Pozdro dla niewolników systemu i mody Był taki serial, Niewolnica Izaura. Jak Polska długa i szeroka, tak i siedzenie na czterech literach jest odmienne, mieszkam obecnie na wsi, wychodzę rano nie mam kontaktu, po południu nie mam kontaktu, wieczorem nie mam również, wjeżdżam w las , tylko zwierzęta płowe, słońce, wiatr, przydałyby się kasztany z placu Pigalle, nieopodal gmina 6k mieszkańców, natknąć się można jedynie na osobnika w kolejce pod sklepem. Zaprawdę powiadam wam, nie idźcie drogą, tą drogą. Musi to na rusi, w Polsce jak kto chce. Publicznie założę na rożen, jak władza nie paczy to sercu nie żal. Kondolencje dla miastowych, tam jest walka z samym sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1938 Napisano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Czyli pozostaje pojechać w teren, gdzie milicja nie zagląda i zdjąć maskę. Inaczej nie wyobrażam sobie treningu. Nawet w zimie ciężko się oddycha z jakimkolwiek nakryciem twarzy przy intensywniejszej jeździe. Z jednej strony maska ma chronić (klasa min. FP2, FP3), z drugiej strony nie może blokować dopływu tlenu. Jakiś kompromis? Myślę o masce przeciwsmogowej spełniającej również zadanie ochrony przed wirusami, ale czy w lecie da się w tym wytrzymać? Ciemno to widzę. Nakaz masek zostanie prawdopodobnie do wynalezienia szczepionki. W tym roku raczej żaden maraton się nie odbędzie, ale formę trzeba utrzymać i trudno mi sobie wyobrazić nie jeździć wcale przez kilka lub kilkanaście miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.