wkg Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Teraz, abdesign napisał: Witek, poczekaj do niedzielnego orędzia Dudy... w Warszawie będziesz się mógł co najwyżej windą przejechać. Dlatego otworzyłem wątek z zapytaniem o fajne treningi Ale niemożliwe żeby rowerzystów po lasach gonili :/ Przecież podczas takiej jazdy nie ma kontaktu z niczym, najwyżej z kleszczem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Patrząc co było w Chinach to obawiam się, że można zakazać - nawet wychodzenia z domu (może tylko do najbliższego sklepu) ... a takie pesymistyczne myśli mnie nachodzą.... a przecież to piątek, piątunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 9 minut temu, TheJW napisał: Ciekawe, co to się będzie działo z tą Warszawką Nic - nie ma w Polsce takiego miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Teraz, Lezia napisał: przecież to piątek, piątunio Mamy combo - piątek 13-go! Teraz, abdesign napisał: Nic - nie ma w Polsce takiego miasta Kolega widzę przyjezdny... ;)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 no... z Muranowa przyjechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 tak a'propose naszych dywagacji odnośnie podjętych środków które mają powstrzymać epidemię w Polsce: "Wejście do mieszkania lub miejsca pracy wymaga zeskanowania kodu QR, spisania nazwiska i numeru identyfikacyjnego, temperatury oraz historii podróży. Operatorzy telekomunikacyjni śledzą ruchy ludzi, podczas gdy platformy społecznościowe, takie jak WeChat i Weibo, mają infolinie dla osób, które mogą zgłaszać osoby chore. Miasta oferują ludziom nagrody za informowanie o chorych sąsiadach. Chińskie firmy wprowadziły technologię rozpoznawania twarzy, która może wykryć podwyższone temperatury w tłumie lub oznaczyć obywateli, którzy nie noszą maski. Szereg aplikacji wykorzystuje osobiste informacje o zdrowiu obywateli, aby ostrzegać innych o ich bliskości z zainfekowanymi pacjentami lub o tym, czy byli w bliskim kontakcie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 17 godzin temu, TheJW napisał: Wait...czy Włosi nie wierzą przypadkiem w te same bóstwa? Włosi wierzą w pasti, antipasti, espresso ,famiglia, i jeszcze kilka innych rzeczy. 5 godzin temu, TheJW napisał: A po środku tego wszystkiego jestem ja, informatyk, który musi to wszystko ogarnąć. Ojojojoj.....jak ja Wam, informatykom , współczuję.....Naprawdę.....jak widzę codziennie zgraję nieprzytomnie "zmęczonych" informatyków przy kawopoju to aż mi ich żal. Ale jak mi monitor nie kontaktuje ze stacją dokującą to ich nie ma, albo słyszę " włączyłeś i wyłączyłeś? Tak? I co , dalej nie działa? Aha.( siorb ) ..yyyy (siorb)... to tego ( siorb ).... nie mam teraz czasu, zrób zgłoszenie i czekaj ". Siorb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Wow, macie system helpdeskowy. Macie informatykÓW! Pewnie pięciu na 80 pracowników. Nie będę nawet próbował tłumaczyć, jaka jest specyfika tej roboty, bo od lat ludzie i tak nie potrafią ogarnąć. Szkoda "szczempić ryja". A skoro nawiązujemy znowu do naszych makaronowych przyjaciół - podobno wprowadzili selekcję i pacjentów powyżej 65 roku życia już nawet "nie obsługują". Jeśli u nas skala zachorowań będzie podobna, to znajdziemy się w identycznej sytuacji. I PiS ze swoją propagandą sukcesu i dumnymi hasłami "jesteśmy gotowi na koronawirusa" nic nie zmieni. A lekarze wołają na alarm, że jesteśmy w czarnej d..., kompletnie nieprzygotowani i nie poradzimy sobie z epidemią na taką skalę... edit: Niektórzy za to zrobią na tym niezły biznes. Kończąc posta dostałem maila zaczynającego się następująco: Cytat Dzień dobry, W ostatnich dniach zauważyliśmy wzrost zainteresowania tematyką pracy zdalnej oraz VPN w obliczu zagrożenia pandemią koronawirusa oraz tego jakie ona negatywne skutki może przynieść dla Państwa organizacji. Jako product manager XXX chciałbym przypomnieć, że firma YYY, wyłączny dystrybutor rozwiązań XXX w Polsce może pomóc Państwu w konfiguracji połączeń VPN dla pracowników zdalnych co zapewni Państwu ciągłość działania firmy w tak krytycznym momencie, przy tak ograniczonym czasie. Nawet nie chcę zaglądać na allegro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Godzinę temu, durnykot napisał: Ojojojoj.....jak ja Wam, informatykom , współczuję.....Naprawdę.....jak widzę codziennie zgraję nieprzytomnie "zmęczonych" informatyków przy kawopoju to aż mi ich żal. jeszcze od siebie dodam - dzięki informatykom został wypromowany zawód baristy... Normalnie wystarczy mieć brodę, umieć wcisnąć kilka przycisków na trochę bardziej zaawansowanej kawiarce i masz szacunek w społeczeństwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Teraz, mrmorty napisał: umieć wcisnąć kilka przycisków na trochę bardziej zaawansowanej kawiarce i masz szacunek w społeczeństwie... To jak w tym kawale. -Gdzie pracujesz ? -Jestem baristą. -Tzn ? -Robię kawę w mc donaldzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Ja od poniedziałku zaczynam pracę zdalną. Będę kończył wcześnie, pogoda ma być ładna. Z jednej strony, można by było iść na trochę na rower do lasu, bez szaleństw, tak żeby trochę się rozruszać. Z drugiej strony, powiedzmy że powoli zaczyna się ogólnokrajowa kwarantanna. Z trzeciej strony, skoro ludzie chodzą na spacery i wychodzą pobiegać, to czemu by nie wyjść rekreacyjnie na rower? Co do informatyków, a właściwie HelpDesk, to mam swoją opinię. Pracuję w branży IT już 8 lat, więc już trochę udało mi się zaobserwować. Niestety nadal sporo ludzi w tym dziale, może śmiało nazywać się ITstokracją. Wydaje im się że jak mogą zmienić hasło, potrafią wsadzić kabelek lub z szyderczym uśmieszkiem zmienić ustawienia systemowe, to są ważniejsi niż Prezes Wiecznie zapracowani i obrażeni że coś muszą zrobić. Przez 8 lat, miałem okazję współpracować z około 10 osobami z tego działu i tylko jedna była życzliwa i pomocna. HelpDesk a potem Administratorzy Sieci, to najbardziej zapatrzeni w siebie pracownicy branży IT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Edycja kawy rozpuszczalnej z domieszką drobno zmielonych ziaren, ma w nazwie barista. Wystarczy zalać gorącą wodą by stać się baristą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 2 godziny temu, TheJW napisał: Nie będę nawet próbował tłumaczyć, jaka jest specyfika tej roboty, Nie próbuj. Trawa po drugiej stronie ulicy jest zawsze bardziej zielona Ale fakt, ITIL to wspaniały bat na użytkowników. Zasieki, fosy, wilcze doły ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Miasto puste. Drogi prawie. W sklepach po kilka osób. Udało mi się znaleźć nawet kilka opakowań makaronu, jajek i mąki! Widziałem też ryż basmati, ale przez chwilę, bo ktoś podbiegł i zabrał cały karton. I wiem, gdzie można dostać papier toaletowy - info na PW, jakoś się dogadamy. Co mnie zaskoczyło - nigdzie nie ma żwirku dla kotów. Tylko z czym oni będą to jeść...? A teraz już na poważnie: Jak zapatrujecie się na weekend? Planujecie trenować na zewnątrz, pojechać w teren, na szosę, a może Zwift i kręcenie w domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Akurat co jazdy na zewnątrz to póki co chyba nie ma problemu. Ja się wybieram póki nie zakazują :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Rozmawiam ze znajomymi i mają podobne zdanie. Dopóki nie zabronią - kręcą na zewnątrz. Oczywiście głównie solo, góra 3-4 osoby. Ja również mam zamiar przetestować w weekend nowe koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Ja również wybieram się na szybką rundkę mtb. W lesie powinno być bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Na spacery też można chodzić byle nie do galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Galerie zamykają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Jak po 20.00 Morawiecki ogłosił, że zamyka kraj to wsiadłem w samochód i tour de markety zrobiłem. Mięsa nigdzie. Papier i ręczniczki tylko w lidlu. Kobiety z Lidla trochę się boją co będzie jutro rano na otwarciu. Schab po 11,99 rzucą ( o ile dojedzie ) Ponoć największy szturm był jak karpia po 1 pln rzucili - teraz może paść nowy rekord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Ja o tym nie wiedziałem, bo byliśmy akurat w aucie i słuchałem muzyki. Po 19 wyjechałem z Warszawy ze sklepu rowerowego kierując się do domu za miastem. Po drodze musiałem zaliczyć 4 sklepy, żeby kupić kilka podstawowych artykułów do domu - papier (nie na zapas, po prostu się skończył), karton mleka, jakiś jogurt, serek wiejski... Ale tego też były już resztki. W niektórych Biedronkach całe alejki są puste. Przy kasach za to mnóstwo ciętych kwiatów - chyba na czarną godzinę. Na szczęście nie wszyscy jeszcze świrują... Stoimy przy kasie, przed nami gość miał tylko jakiegoś paczkowanego pstrąga. W ostatniej chwili podał jeszcze kasjerce płyn do spryskiwaczy. Spojrzał na nas i z uśmiechem "Nie, nie, to nie do rąk!" Ale za nami stał już z kolei ten gość, co zabrał ostatnie pół kartonu ryżu basmati. Widać jeździł po sklepach i zbierał co zostało. Eh...ciekawe, co to będzie. Ciekawe, kiedy w końcu dowiemy się, jak bardzo źle jest naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 A w Żabkach jest wszystko. Co do żwirku dla kotów - czyżby spirytusu zabrakło ? Nawet w Żabkach jest tylko w małych buteleczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Teraz, wkg napisał: czyżby spirytusu zabrakło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Co ma dawać gliceryna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Nie wiem. google : Gliceryna to bardzo znany składnik kosmetyków wykorzystywany ze względu na długotrwałe działanie nawilżające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.