SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Dokładnie. Żeby było mniej ludzi na 1 mszy, większe odstępy itp. Przecież w autobusach, tramwajach jest pod tym względem znacznie gorzej. Zakazać ?
Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2020 Mod Team Napisano 11 Marca 2020 Teraz, TheJW napisał: No chyba, że coś się w kościołach zmieniło.. Piszą, że owszem. Brak wody święconej, znak pokoju bez podawania ręki, komunia do ręki itp. Teraz, TheJW napisał: czy przyjdą w 4 grupach po 250 osób, czy w 10 po 100? Gdyby taką prostą matematykę zastosować to powinni wprowadzić godzinę policyjną 24h bez prawa przemieszczania się. No bo nawet w autobusie dojdziesz do 1000 osób w ciągu dnia. Przykład sądzę chybiony.
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Teraz, TheJW napisał: brak odpowiedniej wentylacji To akurat pomaga. W klimatyzowanych czy po prostu wentylowanych autobusach wirus rozprzestrzenia się szybciej.
wkg Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Teraz, michuuu napisał: Gdyby taką prostą matematykę zastosować to powinni wprowadzić godzinę policyjną 24h bez prawa przemieszczania się. W Wuhan zadziałało. Tam juz prawie po zawodach.
Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2020 Mod Team Napisano 11 Marca 2020 Teraz, wkg napisał: W Wuhan zadziałało. Cierpliwości. Makarony powoli dojrzewają do tego.
TheJW Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Ale panowie, jak nie piszę tutaj o tym, czy powinni zwiększać, czy zmniejszać ilość czegokolwiek. Chodzi tylko o to, że jednego zabraniają, drugiego odwołanie "sugerują", a trzecie...działa jakby właściwie nic się nie działo. Biskupi mówią wręcz, że nie wyobrażają sobie, żeby zabronić mszy w takim trudnym okresie - paranoja!
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Gdy zostanie zakazane korzystanie z komunikacji miejskiej to i kościoły będą zamknięte. Będzie stan wyjątkowy, przełożone wybory itp. Sprzedaż rowerów poszybuje w górę. Mechanicy będą naprawiać stare na potęgę
TheJW Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Jak ja się cieszę, że porobiłem teraz zakupy rowerowe... Gdy po całej tej akcji z wirusem sezon wreszcie wystartuje, to myślę, że ceny części będą kosmiczne.
abdesign Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 My nie jesteśmy Japończykami niestety... my jesteśmy Włochami... Od poniedziałku zamkną szkoły i co to da? Dziś na naradę na budowę przyjechał projektant. Architekt, człowiek wykształcony, dojrzały, dzieciaty z rodzicami w podeszłym wieku - i jak się przyjęło uważać top intelektualny społeczeństwa... Kilka razy kaszlnął na koniec narady powiedział, że nie idzie z nami na odbiór bo... ma gorączkę. A Wy tu o tramwajach i kościołach.
Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2020 Mod Team Napisano 11 Marca 2020 Teraz, TheJW napisał: Jak ja się cieszę, że porobiłem teraz zakupy rowerowe... Papieru toaletowego nie ma w sklepach a Ty o rowerze.
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Za to biletów będzie sporo. Można biletem. Stara metoda. Przekuwamy palcem bilet i nasuwamy do polowy palca. Wkladamy i wycieramy. Nastepnie zsuwamy bilet z palca i skladamy go na kilka części. Na koniec krawędzią złożonego biletu czyścimy pod paznokciem
TheJW Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 8 minut temu, michuuu napisał: Papieru toaletowego nie ma w sklepach Ja myślałem, że to co czytałem w sieci o robieniu zapasów jest przesadzone...dopóki nie chciałem kupić ryżu w Biedronce. Tak swoją drogą...właśnie dowiedziałem się, że dziecko koleżanki z pracy wykazuje objawy, że do tej samej szkoły chodzą dzieci jeszcze kilku osób z firmy, że jutro zamykają tą szkołę. Jak się dowiedziałem? Przyszła do mnie do pokoju i mi powiedziała...tak po prostu.
Mod Team michuuu Napisano 11 Marca 2020 Mod Team Napisano 11 Marca 2020 Stan wojenny, kartki. Ludzie pamiętają.
chudzinki Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 9 minut temu, michuuu napisał: Papieru toaletowego nie ma w sklepach Dla mnie woda najważniejsza .
Sabarolus Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Teraz to prędzej kupisz graty do roweru niż srajtaśmę i kluski - o ile sprzedawca będzie w stanie nadać paczkę to kupisz
Sobek82 Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Pamiętajcie o inwazji kleszczy w tym roku, lepiej nie wychodzić z domu, okna i drzwi szczelnie zapiankujcie, życie w sieci rozkwieci.
wkg Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Trochę to niepoważne porównanie. Na odkleszczowe zapalenie mózgu można się zaszczepić. Ja to na przykład zrobiłem.
johnny11 Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Godzinę temu, wkg napisał: Na odkleszczowe zapalenie mózgu można się zaszczepić. Ja to na przykład zrobiłem. Jeszcze jakby były szczepionki przeciwko boreliozie Btw. Poland Bike przełożył ostatni wyścig zimowy i pierwszy letni.
TheJW Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Ciekawe, ilu organizatorów lokalnych imprez zrobi podobnie. Wesoło...wesoło...
Lezia Napisano 11 Marca 2020 Autor Napisano 11 Marca 2020 Nikt nie weźmie odpowiedzialności. Wszystko do odwołania.
TheJW Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 2 minuty temu, Lezia napisał: Nikt nie weźmie odpowiedzialności. Wszystko do odwołania. W każdym cyklu amatorskim, w którym brałem udział, podpisywałem oświadczenie, że jadę na własną odpowiedzialność, więc nie rozumiem obaw organizatorów. Tzn. rozumiem, nie chcą przyczyniać się do rozpowszechniania wirusa itd. itd., ale z drugiej strony warto byłoby decyzję pozostawić zawodnikom. Ludzie lubią social media, więc można na przykład wrzucić post z ankietą "Czy zawody powinny zostać odwołane?" i zobaczyć, jaki będzie odzew.
1415chris Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 PL 25 potwierdzonych przypadkow Zamykanie szkol w regionach gdzie ludzie podrozuja co najwyzej do sasiedniego powiatu, to nieco przesada. Nie lepiej byloby powolac miejscowe milicje i zablokowac drogi traktorami i zakazac wstepu "obcym"? Z drugiej strony, jak sie slyszy przypadki, to akurat ze strony rodziny zony , gdzie do lokalnej przychodni przyszla pani, bo sie zle czula stwierdziwszy, ze wlasnie wrocila z Wloch.... to tez rece moga opasc. W UK 382 potwierdzone przypadki, 6 osob zmarlo Jeszcze szkol nie zamykaja, a jesli to sa to lokalne decyzje. Niech sprobuja odwolac mecze Premier League Zeby kupic glupie mydlo w plynie trzeba sie postarac, a jakby co, to w lokalnym Tesco jeszcze wczoraj byl papier toaletowy i to nawet jakis wybor Moze by tak kupic wiecej (chyba jeszcze nie reglamentuja jego sprzedazy) i wrzucic na portale aukcyjne?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.