Skocz do zawartości

[Koronawirus] Zakaz wychodzenia z domu a jazda na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, SoloTM napisał:

A na koronawirusa u nas 6 osób w tym 5 z co najmniej 2 chorobami współistniejącymi, osoby starsze 57 + tylko jedna kobieta 27 letnia bez chorób, ale 5 dni po porodzie ( max osłabiony organizm )

Poprawka, ta kobieta zmarła na sepsę. ( 21 % umieralność przy sepsie )

25 minut temu, abdesign napisał:

K... nawet krwiodawców nie badają. 

Ale krew już tak. :)

Wywiad i mierzenie temperatury jest po to, żeby im dupy nie zawracać. Jak na wejściu powiesz, że pracujesz w Wólce Kosowskiej, to Ci podziękują i nie będą marnować sprzętu. A badania pobranej już krwi to inna sprawa.

Swoją drogą to i ja się muszę w końcu wybrać. Ostatnio nie mogłem, bo robię zęby kanałowo, a że dentyści mają odgórnie nakazane zamknięcie gabinetów, to wizyty mi poodwoływali i mogę iść krew oddać.

Poza tym jak można przejmować się kilkunastoma tysiącami zgonów wśród ludzi, skoro ludzie gotują sobie nawzajem agonalny los.

Zwierzęta w miliardach sztuk są unicestwiane z powodu grypy.

Ludzie zgłaszają się w okresie pandemii do weterynarza by uśpić swoje domowe zwierzę.

Pandemia to poletko treningowe, wszyscy bierzemy w nim udział, ku uciesze organizatorów.

Pozdrowirus'er

7 godzin temu, Sobek82 napisał:

Kilka tysięcy emerytów zatrzęsło w posadach całym światem, ci na górze już wiedzą jak zawładnąć nami, bytami.

Emeryci to nie ludzie?

Muszę Cię zmartwić, bo we Włoszech emerytów już raczej nawet nie próbują ratować. Aktualnie na OIOM leży najwięcej ludzi w wieku 50-60 lat, czasami po 20 dni pod respiratorami, a ich stan się wcale nie poprawia. Z

Włosi właśnie zamykają absolutnie wszystko co jest związane z produkcją, poza tymi niezbędnymi do życia. Myślisz że robią to dla zabawy i będą z tego mieli zysk?

Ale to na razie tylko tym ktorzy jezdza na zewnatrz. Od Pon maja sledzic tych, ktorzy jezdza w domach na trenazerach. Beda karac tych, ktorzy mocno trenuja, tym samym swiadomie oslabiaja system immunologiczny. W dalszej kolejnosci, beda karac tych ktorzy wklejaja w necie zdjecia rowerow i pisza posty na forach rowerowych.

Godzinę temu, Quell napisał:

Ale to chyba fake.

Tego portalu kolarsko nie znałem, ale czytam od czasu do czasu naszosie. 

https://naszosie.pl/2020/03/21/francuska-policja-uzywa-stravy-do-karania-lamiacych-przepisy-kolarzy/

Co za przyglup tam pracuje, który nawet nie potrafi sprawdzić czy takie konto istnieje na Twitterze czy nie. Mi zajęło to 30 sekund. 

Ktoś już to wyjaśnił. Prawdopodobnie wyjechali z Chin. Jak Ty jesteś za granicą, to Twoja karta też podpięta jest do tamtejszej sieci GSM.

Naprawdę ktoś wierzy że umarło 8 milionów Chińczyków?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...