Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Tu macie stronkę bardzo szybko aktualizowaną. Wpisy oprócz teoretyków jak wszędzie również ludzi pracujących w SORach, ogólnie szpitalach, Biedrach, itp.... http://www.paranormalne.pl/topic/47918-koronawirus-z-chin/page-45 Z wczoraj - rozmawiałem z sąsiadem, którego wpuszczono do szpitala na pilny zabieg wszczepienia rozrusznika serca. Ludzi znikomo, wpuszczani pojedynczo, dezynfekcja, itp. Sąsiad po kilkudziesięciu minutach "wydalony", jednak odwołano zabiegi, pomimo porannego potwierdzenia, że ma przyjechać. W szpitalu widział robotników coś tam robiących na sali, być może dyrekcja wykorzystała czas, że ludzi praktycznie nie ma to mogą coś nadgonić z remontem. Personel maseczki, rękawiczki, robotnicy normlanie.... W Żywcu jak chyba wszędzie do każdej apteki kolejka na zewnątrz, po jednej osobie do środka, szkoda tylko, że ludzie jeden za drugim zamiast w jakiś rozsądnych odstępach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 2 godziny temu, wkg napisał: Zachowaliśmy się racjonalnie. W obliczu pandemii, nieznanych zagrożeń należy zrobić zapasy rzeczy które się nie psuja i i tak zostaną wykorzystane na dłuższy czas. Bardzo racjonalnie. Tłumy że nie ma jak się ruszyć, czyli coś czego właśnie trzeba unikać w zagrożeniu epidemią. Ciekawe ile osób sobie coś "sprzedało", a nie mówią tu tylko o koronawirusie. Jakby nie można było iść spokojnie i kupić racjonalne ilości. Po co komu kilkadziesiąt rolek papieru toaletowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Papier to tam pikuś... ja dziś zdobyłem baterie do pulsometru... łatwo nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Jak ludzie zaczną wyjadać te psujące sie po 2 tyg. zapasy to i więcej papieru się przyda, a wówczas będzie w cenie Zresztą.. jak tego zabraknie to też trzba by wyjść specjalnie po zakupy. Kto teraz kupuje gazety papierowe? A tak: makarony są, kasze, ryże itp, kartofle, wędliny i mięso, zamrozone zapasy chleba w zamrażalniku i jeszcze fotel ułozony z papieru toaletowego i juz można spokojnie w domu siedzieć i ogladać tv i co tam w necie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Dobre, zdroworozsądkowe, na czasie. https://www.sadistic.pl/refleksja-dla-kazdego-vt512673.htm ale to lepsze. https://www.sadistic.pl/karetka-koronawirus-vt512657.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Godzinę temu, skom25 napisał: Bardzo racjonalnie. Tłumy że nie ma jak się ruszyć, czyli coś czego właśnie trzeba unikać w zagrożeniu epidemią. Ciekawe ile osób sobie coś "sprzedało", a nie mówią tu tylko o koronawirusie. Jakby nie można było iść spokojnie i kupić racjonalne ilości. Po co komu kilkadziesiąt rolek papieru toaletowego? Nie siej paniki. Tak, wbrew pozorom bardzo racjonalne. Szturm na sklepy musiał nastąpić. Logika tłumu jest nieubłagana - tak się dzieje na całym świecie. Tu nie ma nad czym dyskutować. I dobrze, że nastąpił przed prawdziwym wybuchem epidemii (mam nadzieję, że wyraźnie piszę). Teraz w sklepach w miarę normalnie, sklepy uzupełnią zapasy i gdy wirus się rozpowszechni szturmu nie będzie lub będzie mniejszy - a wtedy skutki byłyby bardziej rozległe. Bo 1) ludzie zaopatrzeni na tygodnie a nie na dni 2) ludzie zauważą, że nie takie szturmy sklepy przetrwały. Głowa do góry ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 A zwróciliście uwagę, że Słońce Narodu, Naczelny Krzykacz, w ogóle się nie wychyla w ostatnich dniach? Jak dla mnie - wziął kota i siedzi w jakimś bunkrze w Bieszczadach... edit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Możesz go odwiedzić jeśli tęsknisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 A skąd! Jak dla mnie, to mógłby z tej dziury już nigdy nie wyleźć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Czego się nie robi dla ukochanego księdza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 10 minut temu, TheJW napisał: A zwróciliście uwagę, że Słońce Narodu, Naczelny Krzykacz, w ogóle się nie wychyla w ostatnich dniach? Jak dla mnie - wziął kota i siedzi w jakimś bunkrze w Bieszczadach... Nie. On pomylił koronawirusa z koronacją i się w skupieniu przygotowuje mentalnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 A tymczasem : Dla zainteresowanych : klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 58 minut temu, TheJW napisał: A zwróciliście uwagę, że Słońce Narodu, Naczelny Krzykacz, w ogóle się nie wychyla w ostatnich dniach? Serio, darujcie sobie tematy czysto polityczne, ani to śmieszne, ani to mądre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Kościoły zamknięte. Sekcja antyklerykalno bolszewicka zawsze musi mieć wroga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Uff, a już myślałem, że mnie siłą zaciągną do modlitwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 22 minuty temu, KrissDeValnor napisał: A tymczasem : Ciekawe zestawienie. Zastanawiam się skąd te skoki pojawiające się na wszystkich wykresach w PD. Np. "Mainland China 13.02.2020", "Total Recovered " 22.02.2020 i "Other Locations" 13.03.2020. To raczej nie wynika z postępu choroby a ze sposobu zbierania (a właściwie udostępniania) danych. Tak czy inaczej patrząc po Chinach kontynentalnych powinno to wszystko trwać około 6-8 tygodni. 3 minuty temu, SoloTM napisał: Sekcja antyklerykalno bolszewicka zawsze musi mieć wroga No bez jaj Albo antyklerykalna albo bolszewicka. Te pojęcia były tożsame z 40 lat temu, ostatnio się mocno odwróciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Słyszałem, że Wlosi wrzucają do "worka zgonów" wybaczcie sformułowanie, wszystkich których się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To możliwe, bo mają o 1/2 wyższą śmiertelność niż Chiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Teraz, wkg napisał: No bez jaj Albo antyklerykalna albo bolszewicka. Te pojęcia były tożsame z 40 lat temu, ostatnio się mocno odwróciło. Tu akurat nic się nie zmieniło. Nigdy. Czy to Spinelli czy Lenin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 No, może faktycznie zostawmy te tematy. Zmieni Ci się optyka jak będziesz emeryturę dostawał w rublach. Choć jest światełko nadziei wg sondaży. Wracając: jak obstawiacie, kiedy u nas krzywa zachorowań się wypłaszczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 W kwietniu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja im bardziej się zastanawiam to zaczynam zmieniać zdanie. 2 tyg nic nie da. Miesiąc też nie. Na więcej nikogo nie stać. Ja bym to zakończył. Gdyby rzeczywiście był to wielki problem, mielibyśmy setki w trumnach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Teraz, Sansei6 napisał: W kwietniu?! Też tak myślę - przełom kwietnia/maja. Jest jeden pozytyw tego wszystkiego - może ludzie się zorientują, że kupując mniej wcale im się nie żyje gorzej. Ale obawiam się, że to będzie krótkotrwały efekt. Teraz, SoloTM napisał: Gdyby rzeczywiście był to wielki problem, mielibyśmy setki w trumnach. Ależ będziemy mieli. Z pewnością. Włosi policzą w tysiącach ... Ale tych figur nie obstawiajmy bo to trochę niefajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.