SeQQuPL Napisano 23 Marca 2020 Napisano 23 Marca 2020 Witam , mam pytanie , czy wszystkie rodzaje klocków hamulcowych ( ceramiczne , metaliczne , półmetaliczne , żywiczne itp) bedą pasować do Magur MT2? Dodam że mam na tarczy hamulcowej napis FBT Julie. Cytuj
SerQ Napisano 24 Marca 2020 Napisano 24 Marca 2020 Pasować będą tylko dedykowane pod model Twoich Magur. Żywiczne okładziny pod Twoje tarcze podejdą na pewno, półmetale czy metaliczne to już kwestia przystosowania tarcz hamulcowych. Oprócz napisu, który podałeś nie ma żadnych innych, dodatkowych informacji? U siebie na poprzednich tarczach miałem informację "Resin Pad Only" co było jednoznaczne z zastosowaniem żywicy. Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 24 Marca 2020 Mod Team Napisano 24 Marca 2020 Magura raczej średnio pracuje z metalikami. Inna sprawcze metaliki potrzebują się dobrze rozgrzać, żeby dobrze pracowały. Poszukaj oryginalnych klocków z oznaczeniem 7.R ( większa moc hamowania, nieco niższa trwałość, są drogie ) lub tańszych z Kool-Stop ( czerwone). Warunkiem jest dobre dotarcie klocków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi