Wolwgang Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Planuję kupić 2 komplet opon do Tribana rc 500. Do tej pory jeździłem na sklepowych które są zwykłymi szosówkami. Chciałem jednak mieć możliwość zjechania z ulicy/ścieżki rowerowej od czasu do czasu do jakiegoś lasu / na drogę polną / inne tego typu przełaje. Nie wyznaję się jednak na temacie opon całkowicie, chciałem więc prosić o konkretne sugestie opon które wpasują się w wyżej wymienione oczekiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolwgang Napisano 21 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 2 godziny temu, radziuGD napisał: Budżet? Jak pisałem nie wyznaje się na tym temacie wcale, więc ciężko mi rzucić budżetem w którym znajdę coś sensownego. 5 stówek za komplet powiedzmy? Jeżeli to za mało to rozważę więcej za coś wartego uwagi, jednak biorąc pod uwagę iż nie będzie on używany w zawodach jakichś itp. (a przynajmniej nie teraz), więc nie musi to być coś z najwyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Klasyka czyli gravelkingi,vittoria terreno,fajne tanie conti speed king. Tylko o ile pamiętam ,do tego tribana max to chyba 38c,więc terreno 33c w rachubę wchodzi,bo może być na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Budżet całkiem wystarczający na komplet fajnych opon 2 godziny temu, Quell napisał: max to chyba 38c Piszą, że nawet 36: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-rc500-id_8502354.html co ogranicza trochę wybór, ale do polecanych wyżej mogę dorzucić np. WTB Byway 700x34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Gravelking sk 35 a jeśli nie będziesz pchał się na luźne podłoże to wersja bez sk też da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.