nossy Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jak w temacie....zaczął chodzić mi po głowie zakup trenażera. Chciałem pomyśleć o tym przed zimą, ale że sytuacja z racji wiadomej robi się niepewna to chyba pomyślę o tym teraz. Jeśli chodzi moje treningi zimowe pod dachem to głównie opierałem je na rowerze spiningowym i virtual clubie. I szczerze wiele więcej do szczęścia mi nie trzeba. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że rozstrzał cenowy i półkowy wymienionych sprzętów jest dość różny. Zależy mi przede wszystkim na tym aby był on cichy (jak na trenażer- bo czasami wylot z chaty mogę zaliczyć), a takie opinie o tych trenażerach znalazłem w necie. Dodatkowe bajery smart są oczywiście atutem w stylu pomiar mocy itp. W pełni interaktywny raczej nie wchodzi w grę ze względu na cenę i moje niewgórowane potrzeby technologiczne, nie przeszkadza mi "wajcha" od regulacji na kierownicy. Jestem człowiekiem wielu pasji i jakoś je muszę też finansowo obdzielić. Za elite novo force przemawia cena i możliwość rozbudowy o pseudo smart w postaci misuro, za elite turno fakt, że jest do DD- nie trzeba kupować opony, za to kasetę. A za satori smart chyba relacja cena/ jakość. Wg szajbajka jest cichy i ładnie się kręci, z filmików wynika, że hałasem jest na podobnym poziomie co bushido. I na tą chwilę to jest nr 1. Problem tylko taki, że nie mam odniesienia. Proszę o porady lub jakieś inne sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Polecę dopłacić 100zł do Satori Smart-a i zdecydować się na Flow Smarta. Niby nieco mniej watów, ale masz już normalne ERG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Dzięki za odpowiedź...Flow Smart to był pierwszy wybór, ale po pierwsze nie ma ich w deca dostępnych, a przy obecnej sytuacji nie wiadomo kiedy będą. Poza tym poświęciłem trochę czasu na czytanie opinii, oglądanie filmików na YT i opinie o nich są bardzo zróżnicowane. Część zadowolona, jednak dużo ludzi narzeka na przegrzewanie i na to, że głośne- co nieco potwierdzają niektóre filmy na YT. I bądź tu mądry. Stąd wybór między Elite Novo Force i Tacx Satori Smart. Pozwolę sobie jeszcze podpiąć pod inny wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.