SarcasticOnion Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Witam, planuję zakup VELLBERG EXPLORER 3.2, ale nie wiem jaki rozmiar ramy wybrać. Mam 1,67 wzrostu, a za pomocą tabel z różnych stron (pomiar od krocza do podłogi) wychodzą mi 18'' (oczywiście zdaję sobie sprawę, że wszystko zależy od modelu roweru). Powinienem wziąć 17'' czy 18'' ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SarcasticOnion Napisano 20 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 17'' czy 19'' ramę oczywiście* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Gdyby chodziło o MTB powiedziałbym że tylko 17" . W crossach nie jest to aż tak oczywiste ale 19" przy twoim wzroście wydaje się za duże . Gdyby w 17" zastosowano jakąś krótką sztycę to może trzeba będzie ją zmienić ( 40 -50 zł ) ale jeśli jest standardowa 350 to na pewno wystarczy . Nie znalazłem tabeli z geo i nie wiadomo jaka długa jest rama , jaki ma przedkrok ale jeśli rower jest +/- normalnej budowy to ja brałbym 17" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi