lakazs Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Witam jakiś czas temu na wycieczce miałem przez chwilę dziwny dźwięk, ciężko mi go opisać, takie szuranie z podkręconym basem, w okolicach tylnego koła, nie wiem gdzie dokładnie, drgania czuć na korbie również. Od jakiegoś czasu potrzeba coraz niższej prędkości aby uzykać ten efekt. Kiedy pedałuję nie ważne jak szybko jadę dźwięku nie ma, natomiast kiedy przestanę jest to nie do zniesienia i dla mnie i dla osób w okolicy, bardzo głośny dźwięk którego wcześniej nie słszałem więc ciężko mi go opisać. Teraz wystarczy po prostu nie pedałować żeby znowu buczało Rozumiem że podałem mało informacji więc jesli wpadnie wam do głowy pomysł co spróbować/sprawdzić piszcie będę aktualizował na bieżąco położyłem rower do góry nogami, nie dało się uzyskać tego przy kręceniu korbą ręcznie, ponadto kiedy jadę po ulicy i nie ma akurat tego, to po niewielkiej przeszkodzie czy krawężniku a nawet wjazdu na owy zaczyna buczeć, tak samo jak jest efekt i zjadę lub "spadnę" z krawężnika, wszystko wraca do normy Podczac kręcenia korbą do tyłu również to słychać Rower trek ex9 Korba deore xt Jutro postaram się nagrać dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Obstawiam problem z tylną piastą, bardzo możliwe że bębenek, skoro narasta jak nie pedałujesz. Piasty Treka niestety ale czasem padają jak muchy. Tak czy inaczej trzeba do tego zajrzeć, rozebrać piastę i filmy niewiele pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakazs Napisano 28 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Chyba kupie no we koło bo do najbliższego serwisu 20km, pytanie tylko jak znaleźć takie same koło? Nic na nim nie ma jedyne co wiem to że jest to 26 cali, mavic crossmax strony Gdzie znajdę szerokość czy cokolwiek co uchroni mnie przed złym zakupem? Opony 50-559 (26x1.9) Crossmax st* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakazs Napisano 29 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Koło rozebrane na części pierwsze, okazało się że naprawa wyniesie mnie 2 zł 50 gr bo tyle kosztuje lozysko 608 rs, a rok się z takim dzwonem bujałem, do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.