UwU Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Witam. Mam rower na ramie Commencal Supreme V3 Team. Kupiłem go okazyjnie z pęknięciem pod wahaczem. Niestety, podczas jeżdżenia po mieście skoczyłem schody na flat i rama pękła ponownie, w tym samym miejscu. Czy opłaca się to spawać i czy da się zrobić jakieś wzmocnienie aby to miejsce było wytrzymalsze? Z jakiego stopu aluminium jest ta rama? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link do zdjęć https://files.fm/u/9bs74nvs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Marca 2020 Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Nie ma sensu spawać bo zawsze będzie w tym miejscu pękać. Poczytaj - nawet na forum o spawaniu aluminium. Jest parę wątków np. ten: Najlepiej szukać wahacza do tej ramy, albo zmienić ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi