wkg Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 10 minut temu, Stujumper napisał: Jak obiecałem tak zrobiłem, czyli mój podjazd na Alpe Myśle, ze wstydu nie ma Zależy dla kogo : ) Przyznam się, że obstawiałem około 50 minut. Rany, VAM > 1500 Ci wyszedł ! Ciekaw jestem jakby Ci poszło na ERG równym tempem ... ja na wyścigach Zwiftowych jakoś nie mogę się odnaleźć :/
roumiii Napisano 17 Marca 2020 Autor Napisano 17 Marca 2020 17 minut temu, Stujumper napisał: Jak obiecałem tak zrobiłem, czyli mój podjazd na Alpe Myśle, ze wstydu nie ma 381 W na 41 minut no no no nawet ten mój Kolega by się nie powstydził KUUUUUUUŃ !!!!!!!!
wkg Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 Teraz, roumiii napisał: 381 W na 41 minut no no no Gdzie Ty widzisz to 381 ? Ja widzę level 50
roumiii Napisano 17 Marca 2020 Autor Napisano 17 Marca 2020 Teraz, wkg napisał: Gdzie Ty widzisz to 381 ? Ja widzę level 50 top "sikret"
roumiii Napisano 17 Marca 2020 Autor Napisano 17 Marca 2020 9 minut temu, Stujumper napisał: Eee pewnie trenażer zawyżył Radzio to pewnie zbada i Ci poda prawidłowe waty
Stujumper Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 1 godzinę temu, wkg napisał: Ciekaw jestem jakby Ci poszło na ERG równym tempem ... ja na wyścigach Zwiftowych jakoś nie mogę się odnaleźć :/ Erg jest dobre do krótkich powtórzeń na vo2max, tylko takie robie w trybie ERG. Co do wyścigów na Zwift to nie wystarczy tylko moc, trzeba być sprytnym i umieć się ustawić odpowiednio w peletonie i wykorzystać draft, tak samo jak w Realu. Oczywiście jak juz znajdziesz sie w odjeździe to trzeba dawać zmiany, a nie sępic po kole Dużo chłopaków ma lepsze FTP ode mnie, ale w wyścigu przeważnie zero szans
wkg Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 Pod Alpe to ten draft tak średnio W ogóle na Zwifcie nie umiem draftowć - to jest znacznie trudniejsze niż w realu. Albo mi się urywają albo wyprzedzam choć nie chcę Jak patrzę na swoją moc na tym wyścigu to mi się wahała od 400% FTP do 50% FTP i wyszła bardzo nisko - poniżej 80% FTP. Kompletnie bez sensu. Jak jadę na ERG 15 min Over/Under wokół FTP i krótki odpoczynek na 60% FTP i znowu Over/Under mam o wiele lepszy efekt. Ale to pewnie z powodu braku doświadczenia w wyścigach.
Stujumper Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 No bo na takim wyścigu jak pod Alpe to nie ma co się ścigać, tylko trza jechac swoje tak jakbyś właśnie jechal w ERG. Z prostego powodu, jak pójdziesz za mocno początek (a zawsze tak jest) to na bank Cię odetnie prędzej czy później i tak jak piszesz, potem pojedziesz już góra na 50% swoich możliwości. Co do draftu to wiadomo, ze jest największy na płaskim i z góry, pod górę niestety trza cis prawie to samo lub minimalnie mniej na hopkach 3-4%
wkg Napisano 17 Marca 2020 Napisano 17 Marca 2020 No tak. Ty jadąc Alpe patrzysz na moc czy po prostu wiesz i czujesz na ile możesz sobie pozwolić ? Ja się dopiero tego wszystkiego uczę ... kupiłem sobie Kickra w listopadzie i się bawię ; ) Ale w połączeniu ze Zwiftem i Training Peaks to fantastyczna pomoc naukowa - dlatego też mówienie o Zwifcie jako zabawce nieco mnie dziwi. Mimo, że wykorzystuję go tylko do workoutów. I jeszcze takie pytanko - jeśli można - masz pomiar mocy w realu ? Jak moc w realu (na jeździe wysiłkowej w miarę równej, nie technicznej z dohamowaniami itd po krętych singlach) ma się do mocy na trenażerze ? I tętno ? Masz jakieś obserwacje ?
radziuGD Napisano 18 Marca 2020 Napisano 18 Marca 2020 11 godzin temu, roumiii napisał: Radzio to pewnie zbada i Ci poda prawidłowe waty Ale po co? Jak ktoś ma predyspozycje genetyczne i trenuje to ma nogę, to żadne odkrycie ameryki. Ale jak ktoś na chomiku ukręci fajne waty w 20 minut, a następnie w realu ma problem żeby szosą przez 20 minut po płaskim jechać ponad 40 prze te 20 minut lub i dłużej, to gdzieś po prostu został oszukany. A jakie są rozbieżności miedzy miernikami a trenażerami to w sumie już nie będę klawiszy wycierał tylko odeślę do gplamy czy dcrainmakera. @wkg, w realu nie da rady jechać tak równo jak na trenażerze, nawet po idealnie płaskim asfalcie, bez podmuchów jeśli chcesz jechać z mocą X, to będzie się ona wahała +/- 15% W terenie odchylenia będą jeszcze większe. Tętno na powietrzu u większości jest niższe niż podczas treningu w pomieszczeniu, na zewnątrz masz lepsze chłodzenie, lepszy dostęp do tlenu oraz nie rośnie stężenie, że tak to nazwę, Twoich gazów wylotowych
wkg Napisano 18 Marca 2020 Napisano 18 Marca 2020 Dziękuję za opinię ale pytałem kogoś innego. Przejedź się kiedyś na trenażerze, może zrozumiesz więcej.
Stujumper Napisano 18 Marca 2020 Napisano 18 Marca 2020 @wkg nie ma różnicy dla mnie, waty te same są. Na pewno na trenażerze płynniej to idzie w realu bardziej skacze, jak jeździsz tylko workouty w erg to będzie Ci ciezko to utrzymać w realu-mówię tu o rownosci mocy. Tętna na zewnątrz nie używam bo mi nie potrzebne do niczego, natomiast w zwifcie to obowiązek, wiec mam. W sumie tętno bardzo przydatne, bo często jeżdżę mocno przetrenowany i widać to doskonale po tętnie np. jak ciśnie 400w nogi palą jak cholera, a tętno 150bpm nie może przekroczyć...wtedy wiem ze mogę od razu kończyć i otwierać Wojaka albo dwa...ewentualnie siedem
wkg Napisano 18 Marca 2020 Napisano 18 Marca 2020 No to jest ciekawe, też to zauważyłem. Waty te same, kadencja ta sama a tętno różne - na zmęczeniu mniejsze. Pewnie stąd to palenie - z niedotlenienia. Spoko, dojdziemy i do wyścigów - w kolejną zimę Siedem wojaków po mocnym treningu to ja bym miał ciśnienie na granicy omdlenia
Stujumper Napisano 19 Marca 2020 Napisano 19 Marca 2020 Dziś z ciekawości pojechałem znowu Alpe i czas niemal identyczny 7s lepiej i 1w mocniej. Mysle, ze do 40min jestem w stanie się zbliżyć. @roumiiia Ty jakim czasem na Alpe możesz się pochwalić?
johnny11 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 W dniu 16.03.2020 o 17:00, roumiii napisał: Chciałbym zobaczyć na czym stoję jeśli chodzi o uzykiwane moce maksymalne na poszczególne przedziały czasowe. Jeśli chodzi o mnie to na 30 sekund wykręciłem 1050 W 1 minuta 778 W 15 sekund 1229 W 5 minut 445 W 20 minut 339 W Ja dla odmiany odpowiem na pytanie kolegi. Moje peaki z 2020: 5 sek: 1054W 1 min: 500W 5 min: 402W 20 min: 339W 60 min: 256W 90 min: 243W To jest mniej więcej poziom srodek/ogon 1 sektora mazowieckich wyścigów o uścisk dłoni sołtysa.
Stujumper Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Kolega @roumiii to chyba widział takie waty jak świnia niebo... bo ostatnio jak atakował 5 kółek w trupa w Parku Śląskim WPKiW to miał średnia 33km/h a to raptem był dystans 32km hehe, wiec wiecie każdy się może chwalić watami ps, w sumie to pasuje @Johnny11 do Twojego peaku z 60min, bo jemu tez wyszło około 250w z 1h. Widać grubaski tak maja hehe
johnny11 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 19 minut temu, Stujumper napisał: ps, w sumie to pasuje @Johnny11 do Twojego peaku z 60min, bo jemu tez wyszło około 250w z 1h. Widać grubaski tak maja hehe No trochę mi do "w trupa" brakowało przy tym peaku Akurat to był 4x12 SweetSpot.
erzurum Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 a tymczasem nasz kolega @Stujumper wygrał 2 etap TDP w wirtualnej rzeczywistości Gratulacje dla Maćka, fajnie się ogląda eurosport w którym kolarz apator z parku WPKiW łoi zawodowców!
Gość Napisano 23 Maja 2020 Napisano 23 Maja 2020 tez dzis ogladalem, patrze a tu ....stu wygrywa ;-) pomyslalem, ze to moze ten forumowy ;-) no i chyba tak ! Gratki!
Stujumper Napisano 23 Maja 2020 Napisano 23 Maja 2020 Hehehe dzieki Panowie, rzadko tu zaglądam ostatnio. Głównie zimą jak nie ma co robić i przychodzi ochota na ożywione dyskusje! Była specjalizacja w parku, teraz robie doktorat ze Zwifta
FigoiFago Napisano 28 Czerwca 2020 Napisano 28 Czerwca 2020 Moje słabe na tle innych wyniki z testu FTP. Koniec marca 186W, 21 czerwca po zakończeniu treningu Zwift Build Me Up 201W. Szału nie ma, ale jest progres.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.