Quell Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Jakiś czas temu wrzuciłem w jakimś temacie daszek, którego używałem do jazdy po mieście z convoyem. Ktoś zadał pytanie na pw jak się to spisuje,w w międzyczasie powstała wersja mk2. Jest to kawałek wodnej rurki pcv,dla estetyki pokryte jeszcze folią karbą dla zmniejszenia wagi Widać jak ładnie odcina. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Orientuje się ktoś czy są dostępne na aliexpress podobne gotowe rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Poważnie chcesz ściągać z drugiej strony globu, coś co można zrobić w 4 minuty z puszki po piwie czy napoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Teraz, shotgun napisał: coś co można zrobić w 4 minuty z puszki po piwie czy napoju? Szczerze mówiąc,4 minuty to trwało już z tjuningiem Ale z puszki itd już miałem,działa ale trzeba kombinować z taśmami/gumką żeby się trzymało. Tu średnica jest praktycznie idealna,nasuniesz i siedzi,no może chwilkę podgrzać żeby plastycznie się dopasowało. Edytowane 18 Marca 2020 przez Quell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2020 Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Wiadomo, dałem 4 minuty z zajściem do wora ze śmieciami, wygrzebaniem i wycięciem. Faktycznie, nie zastanowiłem się, że tu materiał można nakładać bez przytrzymania gumka, trytytką, itd. Edytowane 18 Marca 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 A jak wyglądają testy praktyczne, czyli kwestia oświetlenia drogi, odblasków, widoczności dla innych i nie oślepiania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 19 Marca 2020 Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 W dniu 15.03.2020 o 12:50, Quell napisał: Jest to kawałek wodnej rurki pcv Fajne rozwiązanie. Puszka wymaga przymocowania, ale lepiej odprowadza ciepło. Rułka 1/2 cala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 3 godziny temu, Pietern napisał: Rułka 1/2 cala? 3/4 5 godzin temu, zekker napisał: A jak wyglądają testy praktyczne Ale tu nie potrzeba żadnych testów,po prostu działa,ważne jest,żeby miał przynajmniej 20mm,ten ma 33mm i przy minimalnym nachyleniu jest bardzo dobrze. Daszków miałem już kilka,po prostu to rozwiązanie jest najwygodniejsze,nasuwasz i stabilnie siedzi na korpusie. 4 godziny temu, Pietern napisał: ale lepiej odprowadza ciepło Tak,ale jeżeli już używam go w mieście (bardzo rzadko) maksymalne tryby nie są potrzebne,i nie grzeje się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Po zdjęciach tego nie widać. Jest odcięte w zasadzie tylko rozproszona część, a główny snop cały dostępny. IMO powinno być na odwrót ale zdaję sobie sprawę, że to trudne do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 20 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 4 godziny temu, zekker napisał: Jest odcięte w zasadzie tylko rozproszona część, a główny snop cały dostępny To nie reflektor samochodowy ,czy typowa lampa rowerowa,gdzie już sam odbłyśnik jest tak projektowany,żeby kierować strumień światła. Tu odcięcie realizowane jest przez kilku stopniowe nachylenie. I odwrotnie,zbyt wysoko ustawiona lampa rowerowa,czy reflektor samochodowy,też będzie walił po oczach. To zwykły daszek,nie fizyka jądrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi