RafalxM Napisano 14 Marca 2020 Napisano 14 Marca 2020 Czy ktoś z obecnych ma doświadczenia , najlepiej jakieś porównanie, z tymi dwoma modelami hamulców hydraulicznych 'na linkę' : Force Control można kupić do za 170-200 zł za komplet P+T TRP HY-RD to wydatek ok 300 zł na jedno koło , np w Decathlonie Zastanawiam się co będzie mniej awaryjne / mocniejsze / wydajniejsze przy użyciu klamek szosowych , pomijam kwestię wyglądu. Mam opcję j/w , kupienia kompletu Force Control , albo jednego HY-RD i wrzucenia go na przód, a na tył zamontowanie BB7 Road który mam z przodu, ale z klamkami szosowymi na przednie koło to trochę za mało. - Force Control - TRP HY-RD
BMXdoPieca Napisano 14 Marca 2020 Napisano 14 Marca 2020 Jaki sens mają takie hamulce? Pytam poważnie
RafalxM Napisano 14 Marca 2020 Autor Napisano 14 Marca 2020 Jak nie stać Cię na hydrauliczne klamkomanetki szosowe , ale jednak chciałbyś w miarę normalnie hamować .
Mod Team durnykot Napisano 16 Marca 2020 Mod Team Napisano 16 Marca 2020 TRP Hy-Rd- 3 sezony, zero problemów- warunki : od płaskich suchych do mokrych , jesienno-zimowych. Do tego Beskidy ( zjazdy z Salmopolu lub z Zameczka do Wisły-Czarne ) Warunkiem koniecznym przy tych hamulcach( przy Force zapewne też) to pancerze typu compressionless. Ze zwykłymi to nie będzie działać jak należy. W dniu 14.03.2020 o 16:38, RafalxM napisał: TRP HY-RD to wydatek ok 300 zł Uwaga prywata- za tyle to mogę swoje dwa odstąpić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.