Roballinho Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Potrzebowałem na szybko tylne koło, więc kupiłem tanie i mam nadzieję w miarę dobre SHIMANO WH-MT500 Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłem na obręczy dwa otwory. Są one po jej jednej stronie, symetrycznie względem łączenia. W jakim one są tam celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Pewnie żeby tubeless nie był taki prosty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 W Fulcrumach miałem takie otwory, widziałem też ,że któreś koła XTR miały. Nie ma to związku z tublesowaniem. Spotkałem się z dwom wytłumaczeniami: - otwory wentylacyjne do procesu spawania ( chyba najpierw spawają obręcz ,a później wiercą otwory pod nyple ) - otwory drenujące, żeby woda wypływała ( to pojawiało się najczęściej ). Z racji ,że żadne wytłumaczenie do mnie nie trafia, a Fulcrumy nie miały problemów z tublesowaniem, sprawa otworów została opatrzona nagłówkiem " Olej to i zapomnij ". Można sobie dopisać, ze pewnie dokładnie wyważali koło, a w tym miejscu było za dużo i musieli jakoś to zabalansować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nic szczególnego, w dużej ilości kół to widziałem. Według mnie otwór żeby wypływała woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ..też tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davi_Serwis Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ten otwór ma kilka zastosowań, ale główne jest chyba właśnie takie żeby wypływała woda. Mam karbonowe koła i w nich też są otwory na boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.