Gość August Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Witam. Mam problem z przednią przerzutka Tiagra 4700, rower zupełnie nowy. Linka napina się bardzo mocno przy próbie wrzucenia na wyższą zębatke, a przerzutka nawet nie drgnie. Próbowałem regulacji, nic to nie daje. Proszę o radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Do serwisu na regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luker7 Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 najprawdopodobniej źle poprowadzona linka. Ja mam poprowadzoną linke do przerzutki inaczej niż to shimano sobie zaprojektowało i działa lepjej ale to zależy od tego gdzie jest wyprowadzony port / przelotka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 5 godzin temu, SoloTM napisał: Do serwisu na regulację. I tak,i nie. To bliźniacza konstrukcja 105 5800,czyli koszmar użytkowników z ramami odbiegającymi od ideału shimano. Problem jest z ciągiem linki i jego kątem między suportem i ramieniem przerzutki. Jeżeli regulacja nie pomaga,ludzie ratują się drukowanymi 3d prowadnicami,zmieniającymi kąty,albo wywaleniem tego badziewia i kupnem r8000,jak w moim przypadku,bo szkoda było nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Dlatego napisałem od razu serwis. Bo laik z tą przerzutką prawie na pewno polegnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość August
Witam. Mam problem z przednią przerzutka Tiagra 4700, rower zupełnie nowy. Linka napina się bardzo mocno przy próbie wrzucenia na wyższą zębatke, a przerzutka nawet nie drgnie. Próbowałem regulacji, nic to nie daje. Proszę o radę
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.