Gość August Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Witam. Mam problem z przednią przerzutka Tiagra 4700, rower zupełnie nowy. Linka napina się bardzo mocno przy próbie wrzucenia na wyższą zębatke, a przerzutka nawet nie drgnie. Próbowałem regulacji, nic to nie daje. Proszę o radę
luker7 Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 najprawdopodobniej źle poprowadzona linka. Ja mam poprowadzoną linke do przerzutki inaczej niż to shimano sobie zaprojektowało i działa lepjej ale to zależy od tego gdzie jest wyprowadzony port / przelotka .
Quell Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 5 godzin temu, SoloTM napisał: Do serwisu na regulację. I tak,i nie. To bliźniacza konstrukcja 105 5800,czyli koszmar użytkowników z ramami odbiegającymi od ideału shimano. Problem jest z ciągiem linki i jego kątem między suportem i ramieniem przerzutki. Jeżeli regulacja nie pomaga,ludzie ratują się drukowanymi 3d prowadnicami,zmieniającymi kąty,albo wywaleniem tego badziewia i kupnem r8000,jak w moim przypadku,bo szkoda było nerwów.
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Dlatego napisałem od razu serwis. Bo laik z tą przerzutką prawie na pewno polegnie.
Pytanie
Gość August
Witam. Mam problem z przednią przerzutka Tiagra 4700, rower zupełnie nowy. Linka napina się bardzo mocno przy próbie wrzucenia na wyższą zębatke, a przerzutka nawet nie drgnie. Próbowałem regulacji, nic to nie daje. Proszę o radę
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.