Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Poszukuję śrub o następujących parametrach: - śruba do kapsla sterów, M6 x 30 mm, łeb walcowy, czarna, - śruba do zacisku sztycy, M5 x 16 lub 18 mm, łeb walcowy i co ważne nie może mieć średnicy większej niż 8 mm, czarna. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie pomóc w znalezieniu takich śrub? Na ten moment mam zlokalizowaną M6 x 30 mm, natomiast ze śrubą do zacisku mam problem, bo każda ma większy łeb niż wchodzi w zacisk. Nie ma znaczenia czy będzie to stal czy tytan. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Napisz do tego jegomoscia https://allegro.pl/oferta/sruby-tytanowe-z-podkladka-do-mostka-m5-x-16mm-7775439246 Mi dorabial pod wymiar podkladki z tytanu, a robi rozne inne rzeczy ... i w ilosciach symbolicznych tez :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Można domowym sposobem zmniejszyć średnicę za dużego łba. Robimy coś przypominającego tokarkę. Śrubę wkładamy w uchwyt wiertarki, włączamy i pilnikiem zbieramy materiał z łba. Trzeba tylko zwrócić uwagę, czy gniazdo na imbus nie jest zbyt duże, no i czy nasze śrubki są z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Super pomysł, tylko że jak zbiorę materiał to śruba nie będzie już czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 No to na koniec czarna oksyda na zimno i będzie tiptop. Ale to pod warunkiem, że lubisz takie druciarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2020 Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 ....albo czarny niezmywalny marker. Juuup druciarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Warto przemyśleć tą oksydację na zimno, choć wolałbym nie drutować tak bardzo na ten moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Marca 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Śrubę do Top Cap udało mi się dostać w metalowym i jest ok. Co do śruby do zacisku sztycy - pomogło kilka ruchów pilnikiem. Wystarczyło spiłować trochę podkładkę pod łbem, której nie widać po dokręceniu i jest tak jak chciałem, czyli czarno. Temat uważam za rozwiązany. Dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.