Sebamazi Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Od paru miesięcy mam mały problem z moim damperem Rockshox monarch deboair R , mianowicie damper zaczął dziwnie syczeć. Około 4tyg temu robiłem serwis z tego oto względu .Przesmarowałem całą puszkę i wyczyściłem , nie rozmontowywałem tylko tłumika. Amor zaczyna mocno syczeć gdy rower postoi choćby 10 min bez uginania.Po pobujaniu zawieszeniem syczenie stopniowo maleje ale nie znika. Najpierw myślałem, że to zasyfiałe łożyska w ramie ale wymieniłem wszystkie na nowe i problem nie ustał. Damper trzyma ciśnienie i rebound działa poprawnie nwm co może powodować to syczenie Dodam jeszcze że na samym początku gdy rower postoi czuć lekki opur podczas ugięcia i mocniejsze syczenie. Odziwo podczas jazdy syczenia niesłychać . Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co może być przyczyną . Link : https://youtu.be/na1Vt_DNJzg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Trzeba zrobić serwis komory ifp na 100 jest zapowietrzona stąd to skrzeczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi