Karciarz Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Witam wszystkich, Chciałbym wymienić kilka podzespołów w sowim rowerze - Lazaro Integral V3. Na niektórych biegach, żeby wrzucić na wyższy to muszę wrzucić o dwa biegi wyżej, żeby na kasecie przeskoczyło o jeden bieg. Nie wiem, czy dobry sprzęt zaproponuję, bo nie jestem w tym orłem. 1. Kaseta 8-rzędowa SHIMANO HG41-8 11-32 T hyperglide. Obecnie zamontowana jest HG41-8aw. Nie mam pojęcia, czy to to samo, czy może czymś się różnią. 2. Przerzutka tył Shimano RD-T4000SGS ALIVIO. Wiem tylko tyle, ze aktualnie zamontowana jest Shimano Alivio, ale jakie oznaczenia, to nie mam pojęcia. Opony też wołają o wymianę. Pokonuję różne trasy. Utwardzone drogi leśne, asfalt. Czy opony Schwalbe Land Crusier KG SBC TS 28x.175 będą odpowiednie?
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Na pewno zużyte ? Jaki przebieg ? Objaw, który podajesz to zwykła regulacja powinna załatwić. Wymienia się gdy zużyte lub skrzywione.
Karciarz Napisano 11 Marca 2020 Autor Napisano 11 Marca 2020 Jeszcze jedno. Byłem przed chwilą sprawdzić. Dajmy na to, że przerzutka pokazuje bieg 6, a na kasecie łańcuch jest na czwartej zębatce.
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 Trzeba wyregulować. Sprawdzić czy prosta jest, hak ramy równiez.
Karciarz Napisano 11 Marca 2020 Autor Napisano 11 Marca 2020 Na moje oko jest wszystko okej. Wezmę zrobię jeszcze regulację. Co sądzisz o zaproponowanych oponach?
SoloTM Napisano 11 Marca 2020 Napisano 11 Marca 2020 39 minut temu, Karciarz napisał: 1. Kaseta 8-rzędowa SHIMANO HG41-8 11-32 T hyperglide. Obecnie zamontowana jest HG41-8aw. Nie mam pojęcia, czy to to samo, czy może czymś się różnią. To samo. 40 minut temu, Karciarz napisał: 2. Przerzutka tył Shimano RD-T4000SGS ALIVIO. Wiem tylko tyle, ze aktualnie zamontowana jest Shimano Alivio, ale jakie oznaczenia, to nie mam pojęcia. Masz rd-m430, możesz kupić rd-t4000 ( ale jak jest ok to nie ma sensu ) 41 minut temu, Karciarz napisał: Czy opony Schwalbe Land Crusier KG SBC TS 28x.175 będą odpowiednie? Tak. Jeśli będziesz wymieniał kasetę to wymień równiez łańcuch. Najlepiej KMC X8 ( silver/grey lub silver ) Ale najpierw regulacja bo wszystko wydaje się proste.
Karciarz Napisano 11 Marca 2020 Autor Napisano 11 Marca 2020 Siodełko możecie jakieś polecić? Te oryginalne, które były montowane od nowości, to są dla mnie strasznie niewygodne. Przejadę kawałek i już uwiera mnie w tyłek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.