procaliber Napisano 11 Marca 2020 Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Witam Kupię ramę karbonową 29-hardtail, rozmiar 17-18 cali. Tylna oś 142x12, stery tapered, główka ramy max 110mm. Pozostałe parametry techniczne mają mniejsze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
procaliber Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Cały czas oczekuję na oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
procaliber Napisano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 cały czas aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Sprawdziłbym... https://pl.aliexpress.com/i/4000167009897.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Jak zamówisz to daj znać jak to wygląda. Myślałem nad ich rama do szosy. Nawet była z wysyłką z polski (bez cła i wysyłka w 3 dni) ale ciężko znaleźć jakieś opinie o tej marce. Teraz widzę że skończyły się dostępne w Polsce ale może dojadą (są też wysyłki z Hiszpanii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 Mogę polecić taką: https://pl.aliexpress.com/item/32878056765.html?spm=a2g17.12010612.8148356.1.4bcb7019YtAeqj Jeżdżę od roku i nie widzę mankamentów. Kupowałem w promocji i z opłatami (VAT, cło) wyszła niecałe 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu_t Napisano 14 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 8 godzin temu, ivohaha napisał: Mogę polecić taką: A możesz wrzucić kilka fotek ? Jaki masz rozmiar ? Przez ten rok jeździłeś delikatnie, czy raczej ostrzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Mam 178cm wzrostu i wziąłem rozmiar M. Jest w sam raz. Poza codziennymi dojazdami do pracy (bez względu na pogodę), jeżdżę głównie po szlakach górskich (Hrobacza, Magurka Wilkowicka, Szyndzielnia, Pilsko, Rysianka itp.) Dość często zdarzają się ostre zjazdy, na których rower dostaje mocno w kość (zdążyłem rozwalić już 2 koła). Rama jednak spisuje się bez zarzutu. Fotki mogę wrzucić wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Hej. Gdybyś mógł pokazać na zdjęciach jak tam mogą pójść linki od przedniej przerzutki byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 (edytowane) Niestety nie mam przedniej przerzutki. Rama ma port wejściowy przy główce po prawej stronie, czyli jakby własnie pod przednią zmieniarkę. Gorzej z portem wyjściowym. Jest tylko mały otwór za mufą suportową (jak na zdjęciu). Jedyne co przychodzi mi do głowy, to puszczenie pancerza od manetki do portu, a dalej linka przez ślizg pod suportem do tego otworu. Nie wiem jednak, czy pozwoli na to jego usytuowanie ? Edytowane 15 Lipca 2020 przez ivohaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu_t Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 10 godzin temu, ivohaha napisał: zdążyłem rozwalić już 2 koła też karbonowe ? 10 godzin temu, ivohaha napisał: Fotki mogę wrzucić wieczorem czekam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Koła aluminiowe, ale przesadziłem z obniżaniem ciśnienia... Wrzucam kilka fotek roweru. Gdybyś chciał konkretny szczegół ramy to pisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu_t Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Dzięki za foty, wygląda ok. Domyślam się, że z tyłu masz oponę 2.25, nie jest jej za wąsko w dolnych widełkach, nic nie obciera przy lekkim błocie ? A jak ogólna jakość, jakieś problemy z montażem sterów, itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivohaha Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Przy 2.25 jest jeszcze około 9mm dystansu do widełek z każdej strony. Kilkukrotnie zdarzyło mi się "tonąć w błocie", ale nie było problemu z zaklejaniem się opony w widełkach. Jakość wykonania ramy oceniam dobrze. Wszystkie elementy są spasowane i bez problemu dają się zmontować (haki tylnego koła, stery, porty do wewnętrznego prowadzenia linek). Generalnie nie zauważyłem żadnej, ewidentnej niedoróbki. Za około 1000zł dostajesz poprawnie wykonaną ramę. Edytowane 16 Lipca 2020 przez ivohaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi