Enteer Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 Witam. Niedawno mój amortyzator marzochi bomber 888 vf z 2005r. Przeszedł serwis - wymiane oleju i uszczelek. Ostatnio podczas jazdy widzę, że z dołu lewej uszczelki cieknie olej, nie osadza się on zbytnio na lagach tylko cieknie i olej pozostaje na dole uszczelki i nie mam pojęcia czy może to zaszkodzić amortyzatorowi , czy lagi się zetrą, czym to jest spowodowane. Z góry dzięki za wszystkie komentarze pod postem! Cytuj
Davi_Serwis Napisano 9 Marca 2020 Napisano 9 Marca 2020 Sam robiłeś serwis? Wymieniałeś kurzowe i olejowe? Cytuj
Enteer Napisano 10 Marca 2020 Autor Napisano 10 Marca 2020 8 godzin temu, Davi_Serwis napisał: Sam robiłeś serwis? Wymieniałeś kurzowe i olejowe? Co do tego nie wiem, kupiłem rower z przeserwisowanym amortyzatorem i wymienionymi uszczelkami. Cytuj
Davi_Serwis Napisano 12 Marca 2020 Napisano 12 Marca 2020 Masz w ogóle jakiś dowód, że serwis był robiony? Z pod uszczelek nie powinien się wydobywać żaden olej. Jak będziesz jeździł z takim amortyzatorem to z dnia na dzień amortyzator się nie uszkodzi, ale jeździć na nim raczej nie powinieneś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi