Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Przy corocznym serwisie całego roweru na rurze sterowej amortyzatora zauważyłem takie nadcięcie dookoła. Dość głębokie. Jakieś pomysły od czego to się mogło stać?

Spoiler

PhotoEditor_20200309_182044419_Easy-Resize_com.thumb.jpg.8fa04865a88603f681ec64befece8d34.jpg

Napisano

Podejrzewam że @ACTIVIA miał na myśli luźno skręcone stery lub zajechane łożysko. Wtedy całość zamiast pracować na łożyskach, obraca się na rurze sterowej. Według mnie pierścień centrujący jest przyczyną nacięcia.

Napisano
4 minuty temu, skom25 napisał:

Podejrzewam że @ACTIVIA miał na myśli luźno skręcone stery lub zajechane łożysko. Wtedy całość zamiast pracować na łożyskach, obraca się na rurze sterowej. Według mnie pierścień centrujący jest przyczyną nacięcia.

Brawo TY 

Napisano

Jakiegos wielkiego luzu nie miały. Staralem sie zawsze go kasowac jak się pojawiał. 

Dobra a co z tym dalej robic? Wymieniac stery czy skladac to na tym samym?

Napisano

Musiał byś pomyśleć o górnej części sterów,, albo czas na całkowitą wymianę sterów, bo rura sterowa jest na tyle wytrzymała że szybko ci nie pęknie

Napisano (edytowane)

20200310_165901_Easy-Resize_com.thumb.jpg.8f2e697be6e8f19ccfc5c28868b594ce.jpgDziś wyczyscilem stery i zlozylem to na sucho. Wychodzi na to ze to bieżnia lozyska zrobila. Ten element na zdjęciu. To od luzu sie zrobiło?

Edytowane przez Cichy300