mortas Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 ...na wypełnienie tej przestrzeni w widelcu nad kołem. Dojdzie najprawdopodobniej błotnik (pewnie na jakimś dorabianym mocowaniu), ale to nie wystarczy. Najłatwiej zapodać tam odblask, zastanawiam sie też nad reflektorem, tylko mam wątpliwość czy z tego poziomu dobrze doświetli drogę. Miejsca jest ok wys. 60 mm, szer 70 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Dobry amor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Nie kombinuj, daj lampę na kierę, dodając pełny błotnik do tego widelca z ramą mtb będzie wyglądał jak jakiś niedorozwinięty trekking, robiłem ze swoim pikiem różne wariacje, najlepiej wygląda z błotnikiem pod siodłem z decathlonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 A co tu wypełniać? Miałem to samo w widelcu w rowerze do XC. Nic się nie brudzi, błoto nie utyka a i przy myciu jest dużo łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SerQ Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Tak jak poprzednicy odpowiedzieli - nic bym w tę przestrzeń nie dokładał, chyba że jakiś odblask ze względów bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Ogólnie to dziwnie wygląda ten wideł - jakbyś wstawił tam 26''. A już wiem - v-brejka mi tam brakuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Tak wygląda japa z małym kapciem A tak z 2,4 Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Marca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Brak przedniego hamulca - ciekawe... Wygląda na to, że forma miała być "czysta", a teraz okazało się, że czegoś brakuje ( może jakiejś maskotki ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Polecam z Mad Maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Marca 2020 Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Na własnej skórze przekonałem się że to wygląda pokracznie, wideł ten jest zamiennikiem amortyzatora 29", więc minimum żeby to wyglądało jest wsadzenie opony dwa kropka zero, dlaczemu tam nie ma brejka to już inna inszość w którom nie chcę wnikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortas Napisano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Hamulec będzie ale tarczowy, na razie czekam na graty i zobaczę jak całość będzie wyglądać. Opona szersza nie jest potrzebna, bo to cross głównie na asfalt. Logo niezły pomysł Myślalem też nad taką zupełnie retro lampą, jako kontrapunkt dla całej tej nowoczesnej formy, ale chyba bym przesadził... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Marca 2020 Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 21 godzin temu, mortas napisał: zastanawiam sie też nad reflektorem, tylko mam wątpliwość czy z tego poziomu dobrze doświetli drogę Jak będzie dobra lampa, to dobrze oświetli, w końcu to standardowe miejsce mocowania lampek. Problem może być jednak w: -jak widelec nie ma otworu do montażu, to trzeba rzeźbić mocowanie -cena dobrych lampek pod dynamo, to >200zł, latarkowe nie nadadzą się w tym miejscu -z czego ją zasilisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W dniu 8.03.2020 o 15:50, zekker napisał: , latarkowe nie nadadzą się w tym miejscu Dlatego ze, ponieważ... Mógłbyś rozwinąć.? Tam jest tyle miejsca ze można przedłużacz 230V na bębnie wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Nie chodzi o miejsce na zamontowanie, a możliwość ustawienia. Na drogach latarkę trzeba dosyć mocno pochylić, żeby nie dawała innym po oczach. Przy tak niskim montażu światło pójdzie w koło i kiepsko cokolwiek oświetli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 W dniu 7.03.2020 o 22:14, Danuel napisał: Polecam z Mad Maxa To z nędznej przekolorowanej podróbki Mad Maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortas Napisano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 10 godzin temu, Artwro napisał: To z nędznej przekolorowanej podróbki Mad Maxa. a i tak wygrało, ale na razie ciiiii..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2020 Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 11 godzin temu, Artwro napisał: To z nędznej przekolorowanej podróbki Mad Maxa. Najbardziej skandaliczna wypowiedź w internecie, jaką widziałem od lat!! To się pod prokuraturę nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.