stpman Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Witam, Sprawa wygląda tak: - mam Marina Muirwoods - nigdy nie miałem w rowerze jakichkolwiek gratów do transportu przedmiotów, zawsze używałem plecaka - od wiosny chce wozić rowerem moją córkę - zdecydowany jestem w 99% na fotelik z tyłu, montowany do ramy - plecak do wożenia gratów tak średnio, bo go dziecko będzie miało na twarzy - popadł pomysł na zakup jakichś sakw do przodu - czy to dobry pomysł? - jeśli tak to jakie ramki kupić i jakie sakwy, tak nie za drogo, ale dobrze Polecacie coś fajnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Ja bym się w sakwy nie pchał - rower i tak będzie się gorzej prowadził z córą w foteliku. Może jakaś torba w ramę? Wyjdzie tyle co komplet małych sakw Crosso, może nieco mniej miejsca ale plecak powinno zastąpić. A dodatkowo można pomyśleć o bagażniku na widelec - takie miejskie rozwiązanie - na plecak na przykład, albo o jakiejś torbie na kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Jeżeli rozważasz zakup sakw to ja od siebie mogę polecić Ortlieb. Cena wysoka, ale adekwatna do jakości. Mam komplet na tył i jestem jak najbardziej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Girl_on_bike Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jak z córą, to faktycznie, plecak średnio pasuje chociaż ludzi którzy przytrzaskują swoim pociechom buzie plecakiem jest MASA! Przedni podest na torbę czy kosz- OK. Nie będzie rozwijał niewiadomo jakich prędkości. Grunt żebyś zmieścił tam podstawowe rzeczy- napój, coś do zjedzenia, jakąs kurtkę albo pelerynę. Chyba, że planujesz weekendowe wypady- wtedy faktycznie sakwa byłaby lepszym rozwiązaniem, chociaż nie wiem czy to logistycznie się składa. Sama mam dwie torby- jedną podsiodłową druga na kierownicę, na 2 dniowy wypad na Jurę, na lekko w lecie- super! Kupowałam w Martesie kilka lat temu, nie wiem czy nadal je mają, ale warto poobserwować coś w stacjonarnych sklepach- https://www.sklepmartes.pl/627-akcesoria-i-sprzet-akcesoria-rowerowe. Materiał jest ok, przed wyjazdem pryskam impregnatem, nie przecieka. edit: A jeszcze tak sobie myślę- co byś powiedział na przedni fotelik? Dzieco siedzi z przodu i ma super widok na wszystko co się dzieje:) A Ty możesz targać z plecakiem:D albo normalnymi sakwami na tylne koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sholvakree Napisano 23 Marca 2020 Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Używam sakw RockBrosa i uważam, że stosunek jakości do ceny jest świetny https://allegro.pl/kategoria/akcesoria-sprzet-bagazowy-98847?string=rockbros&utm_medium=afiliacja&utm_content=https%3A%2F%2Fgoodie.pl%2F (PL)&tduid=1aaf76b93abb3cd00af7ffb9c28f2b54&bmatch=baseline-product-eyesa2-dict43-spo-1-4-0318 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 @Girl_on_bike - rozważałem także fotelik na przód. Wiadomo dziecko więcej widzi, jest z nim lepszy kontakt, ale... muchy lecą mu do oka, a dwa, że obawiam się sterowności i stabilności takiego roweru... Jakoś tylny fotelik bardziej do mnie przemawia... @sholvakree Dzięki! Fajnie to wygląda, może coś wybiorę i jakoś dopasuję do swojego "Mariana" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.