grzechu2410 Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Część , dawno nie zakładałem tematu , ale temat jest ciekawy . Pęknięte samoistnie ramię korby SLX 675 , widziałem w internecie kilka identycznie pękniętych , tak że jakaś wada ? . Odrazu piszę nie było żadnego uderzenia , ramiona stan idealny , użytkowane w xc i maratonach , przebieg ok 7000km ;( . Całe szczęście że nie pękła całkowicie i się szybko zorientowałem . Korba pękła podczas normalnej jazdy po leśnej ścieżce , bez żadnych oznak i hałasu . Shimano polska umywa ręce oczywiście bo już nie mam gwarancji . Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 10 godzin temu, grzechu2410 napisał: Shimano polska umywa ręce oczywiście bo już nie mam gwarancji A byles u nich z tym osobiscie tj w jakims autoryzowanym serwisie ? czy pisales ? mam same super doswiadczenia z Serwisem shimano, w zasadzie to nawet bylem zaskoczony ze wymieniaja niektore rzeczy na gębe. Nie jestem 100% pewny ale zdaje sie ze ktos na forum opisywal ze mu wymienili korbe ht2, pekła mu oś i bylo to po gwarancji. EDYTA: ok bylo to na gwaraancji, ale ładnie to załatwili -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 pisałem email i niestety , mam się skontaktować ze sklepem w którym kupowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Znalazłem w necie ( bodaj mtbr forum ) jeden taki przypadek jak Twój. To znaczy, że mogła być jakaś gorsza partia lub ta korba do najbardziej wytrzymałych nie należy. Ale myślę, że limit pecha już wyczerpałeś i dwa razy się to nie stanie. Tym bardziej, że w tej cenie co kupiłeś nową prawą fc-m675 to była naprawdę okazja ( z koronkami ) https://forums.mtbr.com/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/help-looking-replace-my-slx-right-crank-arm-m675-1020599.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Wydaje mi się ze coś nie poszło przy produkcji , bo znalazłem kilka pękniętych w tym samym miejscu . Nowy Slx już zamontowany , zobaczymy ile wytrzyma . Koronki na sprzedaż i zobaczymy ile będę stratny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.