czikitta Napisano 3 Marca 2020 Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Witam! Szukam roweru lekkiego (najlepiej do 12,5kg) do szybkiego przemieszczania się po mieście i utwardzonych drogach leśnych. Ma być to rower bez amortyzatorów z szerszymi oponami w celu lepszej amortyzacji i wytrzymałości. Z tego co wyczytałem najlepiej pasują tutaj rowery typu urban (chyba, że się mylę?). Hamulce wystarczą mi zwykłe v-brake (byle nie tarczowe mechaniczne) Prosiłbym o pomoc w doborze roweru najlepiej do 2000zł. Obecnie znalazłem coś takiego: ROMET MISTRAL CROSS - 1798zł https://allegro.pl/oferta/rower-romet-mistral-cross-19-tytanowy-7871490557 Co sądzicie o tym rowerze? Macie może jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 A może Kross pulso 2 2019r? Tylko z tego co widzę ma on opony typu slick i raczej nadaje się tylko na asfalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 3 Marca 2020 Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 5 godzin temu, czikitta napisał: byle nie tarczowe mechaniczne dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 4 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Czytałem różne opinie w internecie i raczej ludzie odradzają hamulce tarczowe mechaniczne ale jeśli masz jakąś ciekawą propozycję z tymi hamulcami to rozważę również tą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 4 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Znalazłem jeszcze coś takiego jak Kross Seto. Lepszy Kross Seto czy ROMET MISTRAL CROSS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Wziąłbym Rometa, bo jest lżejszy aż o 1,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Jeśli wierzyć temu co podają to Romet waży 11,4kg a Kross 12,2kg czyli różnica jest 0,8kg. A jak wygląda różnica w osprzęcie tych dwóch rowerów. Który z nich ma lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 6 Marca 2020 Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Tutaj jest, że waży 12,7 kg https://www.kross.pl/pl/urban/seto W Romecie w przeciwieństwie do Krossa jest osprzęt szosowy. W hierarchii shimano osprzęty wypadają podobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 https://www.kross.pl/pl/2018/urban/seto Tutaj jest że 12,2 hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Podałeś link do rocznika 2018. Aż tak bardzo bym się tym nie przejmował, bo te 0,5 kg może być błąd producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czikitta Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 A możecie mi pomóc w doborze rozmiaru ramy? Bo nie wiem jak zakwalifikować ten rower. Szosa, cross, miejski, trekking? Mam 179cm wzrostu i długość wewnętrznej strony nogi 82cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest to rower fitnessowy, czyli taka szosa z prostą kierownicą. Wydaje mi się, że rozmiar M byłby odpowiedni, ale nie wykluczałbym L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi