Fuxi Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Witam. Po zamówieniu nowych uchwytów na bidon myślałem, że rozwiąże problem ich ciasnego spasowania, ale nic to nie zmieniło. Uchwyty są za blisko siebie (pionowy i poziomy), więc jeden bidon opiera się o drugi i to pomimo, że mam możliwość regulacji z 2cm. Kilka lat mi to nie przeszkadzało, ale zaczęło, bo chcę wykorzystać każdą przestrzeń i dostosowywuję rower trochę do bikepackingu. Są ramy z trzeba otworami na bidon, więc nie powinno to chyba nikogo dziwić. Pomyślałem, że wywiercę dodatkowy otwór i to rozwiąże problem raz na zawsze. Rama crossowa, aluminiowa, więc gruba rura dolna na bidon. Obejmy i inne prowizorki nie wchodzą w grę, estetyka też jest ważna. Czy ktoś przeprowadzał już tę operację i podzieli się doświadczeniem, jakie wiertło, jaka nitonakrętka, czy idzie do bezproblemowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Proszę o usunięcie, znalazłem filmik, który wszystko wyjaśnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 https://www.bikester.pl/topeak-alt-position-cage-mounts-uchwyt-na-butelk-czarny-708317.html?gclid=CjwKCAiA-vLyBRBWEiwAzOkGVGkIUe0N3Fz2OGIiq45A04ZYYiRcKo0Tq3gqdjRCifdlfquco9KUZRoCl2EQAvD_BwE&_cid=21_1_-1_9_165_708317_{creative}_{ifpla:pla}&ef_id=CjwKCAiA-vLyBRBWEiwAzOkGVGkIUe0N3Fz2OGIiq45A04ZYYiRcKo0Tq3gqdjRCifdlfquco9KUZRoCl2EQAvD_BwE&ev_chn=shop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuxi Napisano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Genialne Myślisz, że są uchwyty już z wbudowaną regulacją góra-dół? W sumie taki kupiłem... Ale regulacja jest bardziej w dół... Myślę, że dziś takie coś zamówię. Na innych stronach podają, że komplet zawiera 2 sztuki, więc można przełknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Jak nie lubisz przełykać, to są i na aliexpress, tylko poczekasz z miesiąc czy trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Ale jak to "przełykać"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.