Adrian80 Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Witam Bardzo proszę o pomoc w wyborze roweru Rower ma być użytkowany na codzień do dojazdu do pracy jak i weekendowych dłuższych wycieczek Biorę pod uwagę te dwa rowerki ale inne sugestie mile widziane Unibike Viper 2020 http://unibike.pl/vipergts.html Giant Roam 1 2020 https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-1-disc-2020 PS proszę też o opinie hamulców bo w Giancie dużo słabsze z tego co wyczytałem Z góry dziękuję wszystkim za poświęcony czas i życzę miłego dnia Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2020 Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 4 minuty temu, Adrian80 napisał: PS proszę też o opinie hamulców bo w Giancie dużo słabsze z tego co wyczytałem Czy dużo - myślę że aż tak wielkiej różnicy nie ma. Słabsze, ale zyskujesz powietrzny widelec, korbę ze sztywną osią, napęd 2x10 (aczkolwiek to już kwestia indywidualna - choć według mnie to lepsze rozwiązanie jak 3x10), na pewno "współcześniejszą" geometrię, brak sztycy amortyzowanej. Unibike idzie bardziej w kierunku rekreacji, bardziej wyprostowanej sylwetki (regulowany mostek), to solidny ale prosty rower. Osprzętowo podobny do Gianta, nie licząc amortyzatora i hamulców. Fajnie jakbyś miał okazję przejechać się na obu i porównać sobie geometrie ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian80 Napisano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 W dniu 2.03.2020 o 11:55, MikeSkywalker napisał: Fajnie jakbyś miał okazję przejechać się na obu i porównać sobie geometrie ramy. Dziękuje za opinię Nie ukrywam że Giant podoba mi się bardziej natomiast też zwróciłem uwagę na różną geometrię. A jak to wygląda w praktyce ? Jakie są plusy i minusy obu ram ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.