mamika95 Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Pytanie odnośnie błotników do roweru Cannondale Topstone 2019. Koła na których aktualnie jeżdżę (na szerszych nie zamierzam) wtb nano 700x40c. Nie bardzo wiem jaką szerokość błotnika dobrać do tych kół i roweru, żeby wszystko się stykało. Mam świadomość pomijając walory estetyczne, że za szeroki błotnik nie wejdzie pod widelec. Rozglądam się nad błotnikiem SKS-Germany Edge 46 jego szerokość to 46 mm. Myślałem też o błotniku SKS-Germany Edge 42 (serokość 42 mm) i w niego bardziej bym wolał celować, ale nie bardzo wiem czy będzie pasował do tych opon. Z góry dziękuję za pomoc i doradztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Zmierz linijką prześwit w widelcu i będziesz wszystko wiedział Od siebie dodam, że lepiej kupić szerszy błotnik od opon a nie na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamika95 Napisano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Własnie mierzyłem i się boję, że ten szerszy nie wejdzie 46 mm pod widelec, z tyłu powinno śmigać, ale 1 mm z każdej strony luzu przy błotniku 42 mm to chyba jeszcze gorszy pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamika95 Napisano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Dla zainteresowanych tematem wrzucam rozwiązanie.file:///C:/Users/ACER A5/Downloads/AB_bedienungsanleitung_EDGE_AL_en.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.