NoPerfect Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Witam, pisze w sprawie kumpla, kupił ode mnie dirt jam comp'a 120mm, postanowił dać mu drugie życie, pomalował dolne golenie aby to w miare wyglądało i teraz chce wymienić uszczelki kurzowe (olejowe kupił w rolniczym o tym samym wymiarze lecz bez kapturka na górze ale mniejsza o to) ponieważ te oryginalne są już strasznie zmęczone, szuka zamienników bo oryginały cieżko dostępne no i cena wywala z butów, ktoś wie gdzie kupić można zamienniki ariette na lagę 32mm i montażówka 44mm? Prosił bym o link jeśli można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davi_Serwis Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Retro maniacy. Poszukajcie uszczelniaczy od skutera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 27 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 4 godziny temu, Davi_Serwis napisał: Retro maniacy. Poszukajcie uszczelniaczy od skutera. Nie pasują, sprawdzałem bo sam mu szukałem, na mielochmotocykle, wymiary się różnią od tych co są w amortyzatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davi_Serwis Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Ja kiedyś kupiłem dosyć dobre komplety uszczelek jakiejś szwajcarskiej firmy właśnie jak by ktoś marcoka chciał po kosztach robić. Wiem, że montują je we włoskich skuterkach z wyższej półki. Ale komplet zgarniaczy i kurzówek i tak 120 zł wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoPerfect Napisano 28 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 1 godzinę temu, Davi_Serwis napisał: Wiem, że montują je we włoskich skuterkach z wyższej półki. Znając życie to piaggio choć piaggio ma showa/paoli lagi ale to zależy od rocznika ale mniejsza o to, znalazłem all balls 32X44,3X14 za 54zł komplet, i chyba 00,3mm chyba nic nie robi różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davi_Serwis Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 I tak trzeba je wcisnąć w gniazdo. Sklepy nie zawsze poprawnie oznaczają takie produkty. Te co podałeś też chyba są źle opisane. Jeśli one są na lagę 32 mm to powinno być coś w stylu 31,7X44,3X11/14 31,7 - bo ona ma przylegać do goleni, 11 - wysokość ,,zewnętrzna'' bez wargi, 14 - z wargą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.