Troglodyta Napisano 26 Lutego 2020 Napisano 26 Lutego 2020 Witam serdecznie Moje koła się rozsypały więc przyszedł czas na nowe. Od zawsze podobały mi się koła Mavic crossmax te wyższe wersje ( SL, Sl Pro) z piękną żółtą szprychą ale ich cena zawsze była dla mnie kosmiczna. Czytałem wiele bardzo sprzecznych opinie na ich temat więc zawsze brałem na wstrzymanie. Mam okazję kupić te koła w wersji XL PRO LTD na 27.5 z roku 2016, na szerszej obręczy 23mm bardziej pod enduro z tego co czytam. Cięższe od zwykłych Sl o około 250 gram ale to mi akurat nie przeszkadza. Bardziej zależy mi na wytrzymałości i niezawodności. Jeśli chodzi o moje preferencje jazdy to cross country i może amatorskie enduro. Regularnie też pakuję bikepackingowy system ortlieba na rower i jadę na kilka dni w góry pod namiot więc to dodatkowe kg. Jak zabieram dzieciaki to i jeszcze extraweela zapnę - ehh Na rowerze jestem 3-4 razy w tygodni ( charakterystyka terenu 70% off-road / 30% asfalt ) a moja waga to w zależności od świat od 80 do 90 kg. Dochodzimy do sedna mojego postu. Czy te koła to dobrze wydana kasa i dadzą radę pod wyżej wymienione parametry. Może ktoś ma lub słyszał jak z awaryjnością piast i generalnie tych kół. Będę wdzięczy za wszelkie opinie, rady Pozdrawiam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.